La Diputació s'uneix a AFAVIR i 9 instituts per a lluitar contra la violència de gènere

La Diputació s'uneix a AFAVIR i 9 instituts per a lluitar contra la violència de gènere
24 de Novembre de 2017

“Mentres existesca un cas de violència de gènere a la nostra província i aquesta xacra social continue amenaçant el nostre present i futur, des de la Diputació treballarem de forma incansable per combatir la violència i eradicar-la de la nostra realitat”.

24 de novembre. “Mentres existesca un cas de violència de gènere a la nostra província i aquesta xacra social continue amenaçant el nostre present i futur, des de la Diputació treballarem de forma incansable per combatir la violència i eradicar-la de la nostra realitat”. Així s'ha expressat la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz després del sentit minut de silenci celebrat en repulsa a la violència de gènere amb motiu demà del 'Dia Internacional en Contra de la Violència de Gènere' i després de conéixer-se una víctima mortal presumptament per violència de gènere a la província.

El Palau Provincial ha obert aquest matí les seues portes per a acollir l'entrega de premis del VII Concurs de Redacció contra la violència de gènere, 'Rocío sempre en el cor, prou de violència de gènere', i per a, tal com ha destacat la diputada, “mostrar el nostre rotund rebuig davant qualsevol manifestació de violència i el suport fidel d'aquesta administració a totes aquelles dones que la pateixen”.

Perquè la lluita contra la violència de gènere és “una batalla que hem de mantindre tothom per a guanyar-la” i per això la Diputació ha celebrat un any més, i en col·laboració amb l'associació AFAVIR (Associació de Famílies de Víctimes Rocío López Agredano), un concurs de redacció que ha involucrat un total de nou instituts de la província i prop de 200 jóvens d'entre 14 i 18 anys. “Per a eliminar la violència de gènere és imprescindible educar la futures generacions en valors com la igualtat i el respecte, a més de conscienciar-los de la gravetat d'aquesta problemàtica”, ha ressenyat Vicente-Ruiz.

Els participants han estat: Anna Clavell Martínez de l'IES Honori García de la Vall d'Uixó; Ferdaos Akchich de l'IES Joan Coromines de Benicarló; Betlem de Marcos Martí del Col·legi Mare Vedruna Sagrat Cor de Castelló; Jenifer Fibla Rodriguez de l'IES José Vilaplana de Vinaròs i Lluis Arribas Cano de la Fundació Flors de Vila-real.

Set anys de TRAJECTÒRIA

En aquesta setena edició el jurat ha triat la redacció d'Ester Gómez Mallón de l'IES Vila-Roja d'Almassora, com la que millor encarna els valors del concurs. Cal recordar que la temàtica de la redacció ha de versar sobre una reflexió personal sobre la visió o vivències dels participants entorn a la violència de gènere en qualsevol de les seues manifestacions, i sobre les actituds i posicionament sobre aquesta problemàtica, i les possibles mesures socials que creu necessàries el nostre jovent per a eradicar-la en el nostre entorn immediat i al món.

Assistència psicològica a fills de víctimes

La diputada d'Acció Social ha volgut ressenyar que aquesta convocatòria educativa “és un recurs més posat en marxa pel Govern provincial a l'hora de combatre contra la violència de gènere”.

En aquesta línia de conscienciació, des de l'Administració provincial manté un conveni amb el Col·legi de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana per a impulsar la creació del Servei d'Urgències Psicològiques per a Víctimes Secundàries de la Violència de Gènere, per mitjà del qual ajudar els fills i filles de les víctimes d'aquesta xacra social a través d'un servei d'intervenció habilitat les 24 hores.

A més, al llarg de 2017 s'han subvencionat un total de 15 beques formatives en ajuntaments de la província per a fomentar la integració sociolaboral de les dones supervivents a la violència de gènere.