La Diputació avança en l'assistència de fills de víctimes de violència de gènere

La Diputació avança en l'assistència de fills de víctimes de violència de gènere
27 de Novembre de 2017

La Diputació de Castelló i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana mantenen units els seus recursos per a garantir l'assistència dels fills i filles de les dones víctimes de violència de gènere a la província.

27 de novembre. La Diputació de Castelló i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana mantenen units els seus recursos per a garantir l'assistència dels fills i filles de les dones víctimes de violència de gènere a la província. És per això que el Servei d'Urgències Psicològiques per a Víctimes Secundàries de Violència de Gènere, que han posat en marxa, centrarà la temàtica de les jornades que ha organitzat la Diputació dijous que ve 30 de novembre sota el títol “Jornada sobre violència de gènere i afectació sobre els fills”.

Així ho ha anunciat el president de la Diputació, Javier Moliner, després de participar aquest matí en el minut de silenci i lectura del manifest oficial pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona aquest matí enfront de les portes de Subdelegació del Govern.

“Avui el Govern provincial està participant en aquesta repulsa junt amb totes les entitats de l'Administració central de l'Estat per a mostrar la més absoluta condemna davant dels desgraciadament continus episodis de terrorisme domèstic, que crec que és el qualificatiu que descriu el que està vivint la nostra societat. Crec que és fonamental que tothom, de manera conjunta i coordinada llancem un missatge de tolerància zero, d'habilitar els màxims recursos per a les víctimes, però també que fem tots una reflexió sobre quin és el futur que ens ve”.

En aquest sentit, el president Moliner ha explicat que “resulta quasi tan preocupant com el que ens passa cada dia la visió que els estudis sociològics donen de com les adolescents actuals veuen les qüestions relacionades amb la igualtat. Crec que fa falta una reflexió col·lectiva sobre què és el que estem fent mal perquè no sols no hàgem aconseguit acabar amb aquest alifac, sinó que tinguem avui generacions que tenen una visió d'aquesta problemàtica francament preocupant”.

És per això que Moliner ha al·ludit a la unió d'esforços contra la violència de gènere per part de totes les administracions i junt amb la societat. “Davant d'aquesta realitat totes les administracions hem d'unir-nos i junt amb la societat hem d'assumir un compromís de denúncia, de buscar una eixida a qualsevol indici que es puga produir de violència domèstica i a partir d'ací deixar que la justícia aplique tot el pes de la llei davant de qui exerceix la major desigualtat que es pot veure, que és la violència emparada en una supremacia masclista absolutament abominable”.

Servei d'Atenció Psicològica a Víctimes Secundàries de la Violència de Gènere

Amb el manteniment d'aquesta innovadora iniciativa, el Govern provincial dóna un pas més en el seu treball per coordinar tots els recursos disponibles a la província i unir les sensibilitats de tots els agents implicats per a garantir la millor resposta i actuació, dóna un pas més en la lluita contra la violència de gènere i en la prevenció, però també en l'assistència donant cobertura a tots els municipis de la província.

Cal assenyalar que aquest servei està considerat com a servei d'urgències 24 hores, realitzant la intervenció in situ. La Diputació s'ha fet càrrec de la formació especialitzada del personal que atendrà les víctimes secundàries i de finançar el cost d'aquest servei que no està actiu en pràcticament cap altra zona d'Espanya.

Compromís ferm amb la igualtat i contra la violència

Les jornades d'aquesta setmana i la participació del president Moliner en el minut de silenci i lectura del manifest contra la violència de gènere se sumen a tots els recursos amb què la Diputació constata diàriament al compromís que el Govern provincial manté en les seues iniciatives amb la igualtat entre homes i dones i per eradicar la violència de gènere al territori castellonenc.

Així, la Diputació de Castelló du a terme més d'una desena d'iniciatives específicament adreçades contra la violència masclista: emet beques en ajuntaments adreçades a dones supervivents de la violència de gènere, du a terme un multitudinari concurs de redacció entre l'alumnat d'instituts de la província, ha creat junt amb el Col·legi de Psicòlegs el Servei d'Urgències Psicològiques per a Víctimes Secundàries de la Violència de Gènere, tallers d'igualtat, un programa contra el bullying escolar (amb la producció de la sèrie 'Res serà igual'), així com tallers de formació asdreçats específicament a dones en matèria d'emprenedoria i lideratge empresarial. A més, procura recursos als ajuntaments amb publicacions com la Guia informativa sobre la violència sobre la dona i drets de la víctimes.