La Diputació ensenya a 13.000 xiquets i majors de la província a prevenir incendis

La Diputació ensenya a 13.000 xiquets i majors de la província a prevenir incendis
2 d'Octubre de 2017

La Diputació de Castelló ha format a prop de 13.000 xiquets i xiquetes i persones majors de la província a través de la quarta edició de la Setmana de la Prevenció d'Incendis, que ha realitzat en col·laboració amb l'Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB) i la Fundació Mapfre.

2 d'octubre. La Diputació de Castelló ha format a prop de 13.000 xiquets i xiquetes i persones majors de la província a través de la quarta edició de la Setmana de la Prevenció d'Incendis, que ha realitzat en col·laboració amb l'Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB) i la Fundació Mapfre.

Després d'haver conclòs aquesta marató de deu dies d'activitats de formació lúdiques i pràctiques a més d'una desena de municipis de la província, el balanç ha estat molt positiu, amb xifres de rècord, perquè centenars de xiquets i majors han aprés a salvar les seues vides en cas d'incendis i a previndre, a més de conéixer en primera persona els mitjans amb què treballen els bombers del Consorci Provincial.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “la Setmana de la Prevenció d'Incendis ha estat molt ben acollida per tothom, tant en els col·legis, com en les associacions i comerços que s'han visitat, la recepció ha estat excel·lent. Sempre diem que el millor incendi és el que no es produeix i la formació dels xiquets i xiquetes en aquest sentit és molt important, perquè estem formant els qui seran els adults del futur, perquè estiguen més sensibilitzats amb el tema de la prevenció i caminar cap a l'objectiu de zero víctimes en incendis”.

Cal tindre en compte que la Setmana de la Prevenció d'Incendis ha programat visites formatives a un total de divuit centres educatius de la província, entre els quals es troben l'IES Jérica-Viver, CEIP Cardenal Cisneros d'Almassora, CRA Agrupat Espadà-Millars, CEIP Vila-real, CEIP Germans Gil Sorribes de Jérica, CEIP Comtessa de Llucena, CEIP Felicinda Collell de Càlig i CEIP Dean Martí d'Orpesa.

“Una de les activitats que ha tingut major seguiment ha estat el Parc de la Prevenció, que en aquesta ocasió es va instal·lar a la ciutat de Castelló, a Borriana i Benicarló, amb la novetat que enguany hem estat a més pobles i amb major duració. En aquest parc les persones assistents han gaudit d'exhibició de materials i vehicles del Consorci Provincial i de la Protecció Civil de Diputació, així com de les activitats de la Casa de Foc, un simulador d'incendis que ha servit per a entrenar a manejar-se en situacions de nul·la visibilitat”, ha explicat el diputat.

Entre les novetats d'aquesta edició, també s'ha ampliat la campanya de suport de l'esport d'elit a la Setmana de la Prevenció d'Incendis, en la que ja en 2016 va participar el Vila-real CF. Enguany, la campanya ha crescut, sumant nous suports a la Setmana de la Prevenció, a través dels màxims representants de l'esport d'elit provincial. En aquest cas, a més del Vila-real CF s'han sumat a la campanya audiovisual la corredora de muntanya Laia Cañes, el tenista Roberto Bautista i el pilot Roberto Merhi. En el cas del Vila-real CF, a més, la campanya de suport s'ha reforçat amb la instal·lació d'un estand informatiu de la Setmana de la Prevenció, ubicat enfront de l'Estadi de la Ceràmica i que ha rebut milers de visitants en les hores prèvies a la realització del partit Vila-real CF- SD Eibar.

L'objectiu: que la formació en prevenció arribe a tota la província

Junt amb els xiquets i xiquetes, les residències d'ancians i associacions de qualsevol tipus també han estat un altre dels públics prioritaris. En aquest sentit, s'ha realitzat xarrades i tallers pràctics per a diferents públics, com les persones usuàries i personal del Centre de la Tercera Edat Mare de Déu de la Vallivana de Morella, l'Associació d'Ames de Casa de Betxí o els veïns de Peníscola, entre altres.

Cal destacar que per a la posada en pràctica de totes les activitats de la Setmana de Prevenció d'Incendis s'hi ha implicat els diversos parcs i efectius del Consorci Provincial de Bombers, així com membres de Protecció Civil de Diputació, que entre tots, han aconseguit transmetre d'una manera eficaç el missatge de la prevenció a milers de persones de tota la província.

#JuntsFemPrevenció, un compromís amb el territori

El compromís de la Diputació amb el territori en matèria de prevenció d'incendis és tal que al seu esforç inversor en infraestructures, amb el Pla Provincial d'Helisuperfícies, i de serveis amb la millora d'instal·lacions i equipaments del Consorci Provincial de Bombers, suma des de fa uns dies el lema #JuntsFemPrevenció per a posar en valor el treball que els bombers realitzen a Castelló.

Tal com conclou el diputat Rubio, “sumem valor al treball que desenes de bombers fan tots els dies per tindre una província més previnguda i més segura”.