Todas las oficinas de atención presencial de la Diputación de Castellón permanecerán temporalmente cerradas debido al estado de alarma decretado mediante el RD 463/2020
Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

incorporar una carrera al circuit BTT Challenge XC Marató

incorporar una carrera al circuit BTT Challenge XC Marató
1 de Febrero de 2019

La Diputació de Castelló enriqueix el seu treball de vertebració turística i esportiva en incorporar una prova al V Circuit Challenge XC Marató Diputació de Castelló

1 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló enriqueix el seu treball de vertebració turística i esportiva en incorporar una prova al V Circuit Challenge XC Marató Diputació de Castelló. El conformaran sis proves, deixant un recorregut total de 240 quilòmetres de muntanya a catorze municipis de la província.

El diputat d'Esports, Luis Martínez, ha destacat en la presentació del circuit que “es tracta de la consolidació d'una iniciativa que va sorgir en 2015 i que ja en la seua primera edició va atraure més de 600 participants. I és que la qualitat en el recorregut i l'atenció amb què s'han dissenyat, responen a característiques de la distinta orografia amb què compta la muntanya de la província de Castelló. La zona de Borriol, amb la seua pedra autòctona, la zona d'Onda, a les portes de la Serra d'Espadà, i la Vall d'Alba amb el seu pla i entorn característic. El repte ha estat dissenyar un pla esportiu de molta qualitat amb un complet programa d'activitats complementàries que done lloc a una experiència esportiva única per a convertir-se també en la millor experiència turística. No es tracta només que vinguen a visitar-nos per primera vegada, sinó que ens recorden i tornen. Tenim un territori excepcional, i la suma de tots els esforços entre institucions i clubs ha de donar lloc al millor resultat”.

La primera de les carreres tindrà lloc a la Vall d'Alba el pròxim 10 de febrer. Li seguirà, el 28 d'abril la carrera d'Onda, i continuarà el 19 de maig a les Useres que s'incorpora a aquesta iniciativa. El circuit continuarà el 7 de juliol a l'Alt Maestrat (Ares, Benassal, Catí i Culla), el 20 d'octubre a Orpesa, per a concloure el 2 de novembre a Borriol.

A més de la incorporació de les Useres en el circuit, la segona de les novetats és que es realitzaran dues modalitats. És a dir, una de 65-85 quilòmetres i una altra sobre 40 quilòmetres. Cal destacar que en l'anterior edició es va aconseguir mobilitzar un total de 1.200 participants i per a enguany l'organització preveu arribar als 2.000 participants.

20 Circuits provincials per a vertebrar turisme i esport

Són ja un total de 20 circuits provincials que impulsa la institució com a part fonamental de la labor de vertebració esportiva i turística als municipis de Castelló.

“Promocionem la pràctica de l'esport, però volem que repercutesca en impacte econòmic i en dinamització del nostre territori. Es tracta de rendibilitzar els nostres recursos de la manera més responsable i òptima per a la gent de Castelló i, sens dubte, l'àmbit esportiu està contribuint a obrir noves oportunitats de desenrotllament futur als nostres pobles”.