Moliner: “Treballem perquè la província pense en ceràmica”

Moliner: “Treballem perquè la província pense en ceràmica”
1 de Febrero de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha presentat avui en Cevisama el II Pla ceràmic de regeneració urbana (PCRU) com la més ambiciosa aposta del Govern provincial per la ceràmica castellonenca

30 de gener de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha presentat avui en Cevisama el II Pla ceràmic de regeneració urbana (PCRU) com la més ambiciosa aposta del Govern provincial per la ceràmica castellonenca. Amb més de 400.000 euros d'inversió, aquesta iniciativa es consolida com el major Pacte provincial de la ceràmica, unint el talent empresarial i professional castellonenc amb l'espenta de l'Administració local per a regenerar espais urbans dels municipis de la província utilitzant material ceràmic.

“Amb aquest pla volem aconseguir que quan es pense en regeneració urbana a la nostra terra es pense en la ceràmica, tant els ajuntaments com el personal tècnic, per a fer dels nostres pobles i ciutats el millor aparador per al sector ceràmic. I en aquesta ambiciosa actuació per fer de la ceràmica el material més utilitzat en regeneració urbana conjuguem tres elements: el talent de la arquitectura, les necessitats dels ajuntaments i la capacitat de donar resposta tècnica dels productors de ceràmica”, ha assegurat el president.

En aqueix sentit, Moliner ha subratllat que “volem fer de pobles i ciutats aparadors permanents de les capacitats del taulellet per a complir expectatives. I ho fem des d'aquest estand provincial, de la mà de 22 ajuntaments a una veu per a recolzar la nostra ceràmica”.

Entre les principals novetats d'aquesta segona edició, la Diputació augmenta la inversió del PCRU en un 15% fins als 400.950 euros. Aquesta inversió es divideix en els 360.000 euros per a l'execució de dues obres de regeneració als municipis, 35.000 euros per als equips tècnics dels projectes guanyadors i, com a novetats, en 5.060 euros per a cinc accèssits que donarà el jurat als projectes més destacats per la seua qualitat, creativitat i talent.

A més, tal com ha assegurat el president, “enguany eliminem els blocs per criteris de població, de manera que tots els municipis competiran en igualtat de concidiones i optaran al mateix premi de 180.000 euros per a executar els seus projectes que finançarà íntegrament la Diputació”.

Cal assenyalar que el Butlletí Oficial de la Província ja ha publicat les bases d'aquest pla provincial i ja s'ha obert el termini d'un mes perquè els ajuntaments puguen presentar les seues propostes d'espais urbans a regenerar i els equips tècnics de presentar les seues idees.

Suport al clúster ceràmic provincial

La consolidació del Pla ceràmic de regeneració urbana Som Ceràmica es contextualitza en el continu suport i reconeixement de la Diputació al sector industrial més important de la província.

“Hem ajudat el sector ceràmic en tot el que ens ha demanat: dotant-lo d'eines que els permetera enfrontar-se als més exigents prescriptors, però també hem d'apostar clarament per obrir aqueix angular, obrir la visió perquè quan un pense en ceràmica també pense en aqueixos usos públics i veure quan un passeja pels estands de Cevisama cada dia hi ha més expositors que ofereixen productes per a exteriors i usos públics. Volem ser el catalitzador, l'element que ajuda que es produesca aqueixa reacció necessària que ajude a omplir els nostres pobles i ciutats de ceràmica, del nostre producte més universal i que més riquesa li ha donat al nostre territori i que en justícia hem de retornar-li”.

Així, el Govern provincial promou l'ús urbà de ceràmica  en l'àmbit urbà també amb el Premi Som Ceràmica Mèrit a la Innovació del Producte en Aplicacions Urbanes, manté el seu projecte SOLCONCER sobre noves aplicacions de la ceràmica i els avantatges de l'ús d'aquesta enfront d'altres solucions constructives existents en el mercat, així com el projecte VIGILANCER, creat amb l'objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d'una potent eina de vigilància competitiva. Això a més de la seua col·laboració amb Qualicer, amb el CICA de l'Alcora i l'Associació de Tècnics Ceràmics (ATC).