Volver
VIII Jornades Gastronòmiques de la Trufa

VIII Jornades Gastronòmiques de la Trufa

 Les “VIII Jornades Gastronòmicas de la Trufa” se celebraran els caps de setmana de l'11 de gener al 10 de març en restaurants i comerços els municipis d'Albocàsser, Benassal, Catí i Culla.

Organitzades per empresaris dels municipis d'Albocàsser, Benassal, Catí i Culla, la Diputació de Castelló, i amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, tindran lloc aquestes saboroses jornades gastronòmiques dedicades a un dels productes agroalimentaris amb més entitat de la província de Castelló.

Seran huit, un més que l'any precedent, els establiments de restauració que oferiran menús basats en la trufa amb preus entre els 19 i els 40 €, i que combinaran la gastronomia tradicional de la zona amb innovacions basades en la trufa.

La visita obligada als municipis d'Albocàsser, Benassal, Catí i Culla per a conéixer el ric patrimoni artístic i natural que atresoren, té com a complement, el que comerços d'aquestes poblacions posaran a la venda productes locals amb la trufa com a ingredient: la millor rebosteria, embotits de qualitat, compra de trufa en fresc i com a producte molt recomanable els formatges, que tant a Benassal com a Catí, recullen any rere any premis internacionals.

Les Jornades propicien així una completa visita als nombrosos atractius culturals i naturals de la comarca amb la possibilitat de finalitzar la visita gaudint de la gastronomia dels millors restauradors.

  • En els menús podem trobar plats com: “Carpaccio de bou amb vinagreta de trufa”, “Ensalada de formatges de Catí amb amaniment de trufa negra”, “Crema temperada d'espàrrecs blancs amb trufa negra i tartar de bonic”, “Sashimi de salmó marinat amb salsa de cítrics, freses i oli trufado”, “Arròs melós amb guatles bolets i trufa”, “Terrina de corder trufado amb melmelada de clemenules”, “Raviolis de pera amb salsa de formatge trufada”, “Estofat de cabirol, cigrons i múrgula amb el seu suc trufado”, “Caldereta de llagosta, llagostins i vaquetas amb trufa”, “Bacallà gratinat amb all-i-oli de trufa”, ...plats que són autèntiques delícies per a gaudir de tot el sabor d'aquest gran producte gastronòmic de la província de Castelló.
  • També en les postres, els restauradors que participen en aquestes jornades innoven amb el sabor de la trufa per a tancar un sensacional menjar: “Pasta fullada de crema amb trufa i peres al vi negre”, “Panacota amb salsa de vainilla i trufa”, “Minicuajada amb mel trufada, gelat de pistatxo i llesca amb ou amb llegue de carabassa”, “Biscuit glacé de torró de Catí i xocolate calent amb trufa”, “Tronc de xocolate farcit de tryfa”, són alguna de les postres que podrem degustar i que formen part dels esplèndids menús presentats.


Més informació sobre els restaurants participants i menús,, aquí. 

  • Albocàsser

    11/01/2019, 12/01/2019, 13/01/2019, 18/01/2019, 19/01/2019, 20/01/2019, 25/01/2019, 26/01/2019, 27/01/2019, 01/02/2019, 02/02/2019, 03/02/2019, 08/02/2019, 09/02/2019, 10/02/2019, 15/02/2019, 16/02/2019, 17/02/2019, 22/02/2019, 23/02/2019, 24/02/2019, 01/03/2019, 02/03/2019, 03/03/2019, 08/03/2019, 09/03/2019, 10/03/2019.

Más información