Tornar
Jornades Gastronòmiques de la Trufa

Jornades Gastronòmiques de la Trufa

Se celebraran els caps de setmana del 13 de gener al 11 de març als municipis de Benassal, Catí i Culla.

Organitzades per empresaris dels municipis de Benassal, Catí i Culla, la Diputació de Castelló, i amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, tindran lloc aquestes saboroses jornades gastronòmiques dedicades a un dels productes agroalimentaris amb més entitat de la província de Castelló.

Seran 7 els establiments de restauració que oferiran menús basats en la trufa amb preus entre els 28 i els 35 €, i que combinaran la gastronomia tradicional de la zona amb innovacions basades en la trufa.

Es poden consultar els menús i els restaurants participants en: VII Jornades Gastronòmiques de la Trufa

La visita obligada als municipis de Benassal, Catí i Culla per conèixer el ric patrimoni artístic i natural que atresoren, té com a complement, el qual comerços d'aquestes poblacions posaran a la venda productes locals amb la trufa com a ingredient: la millor rebosteria, embotits de qualitat, compra de trufa en fresc i com a producte molt recomanable els formatges, que tant a Benassal com a Catí, recullen any rere any premis internacionals.

Les Jornades propicien així una completa visita als nombrosos atractius culturals i naturals de la comarca amb la possibilitat de finalitzar la visita gaudint de la gastronomia dels millors restauradors.

En els menús podem trobar plats com: "Carpaccio de carxofes amb encenalls de foie i trufa", "Migues de la 'àvia' amb trufa raspada", "Bacallà gratinat amb all-i-oli de trufa", Arròs del senyoret amb trufa "," Crema parmentier amb saltejat de bolets, ou poché i caviar de trufa "," Timbal de ossobuco de bou amb puré de patata i trufa "," Galtes de vedella cuinada a baixa temperatura amb salsa de xocolate i trufa "," Escopinyes amb gelatina de gintònic i trufa "," Filet de reig amb cuscús i crema de carbassa trufada "... plats que són autèntiques delícies per gaudir de tot el sabor d'aquest gran producte gastronòmic de la província de Castelló.

També en les postres, els restauradors que participen en aquestes jornades innoven amb el gust de la trufa per tancar una sensacional menjar: "Gelat casolà de trufa", "Puré de mango amb gelat de vainilla i trufa", "Panacota amb trufa de xocolate "," Minicuajada i llet fregida amb mel trufada "," Illes flotants amb clara d'ou trufat "," gelificat d'aigua de valència amb gelat de mandarina i trufa "," Postres artifici - fuet, trufa, pa i tomàquet ", són alguns dels postres que podrem degustar i que formen part dels esplèndids menús presentats.

  • Catí

    13/01/2018, 11/03/2018.

Més informació