Units contra la violència de gènere

Units contra la violència de gènere
25 de Novembre de 2016

El Palau Provincial ha acollit aquest matí l'entrega de premis del Concurs de Redacció Contra la Violència de Gènere

25 de novembre. “Mentres existesca un cas de violència de gènere en la nostra província i aquesta xacra social continue amenaçant el nostre present i futur, des de la Diputació treballarem de forma incansable perquè entre tots i totes combatem la violència i l'eradiquem de la nostra realitat”. Així de rotund s'ha expressat el president del Govern provincial, Javier Moliner, després de la lectura del manifest amb motiu del 'Dia Internacional en Contra de la Violència de Gènere' posterior al sentit minut de silenci celebrat en record de les víctimes de la violència de gènere.

I és que el Palau Provincial ha obert aquest matí les seues portes per a acollir l'entrega de premis del VI Concurs de Redacció Contra la Violència de Gènere, 'Rocío sempre en el cor, prou de violència de gènere', i per a, tal com ha destacat la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, “mostrar el nostre rotund rebuig davant qualsevol manifestació de violència i el suport fidel d'aquesta administració a totes aquelles dones que la pateixen”.

Perquè la lluita contra la violència de gènere és “una batalla en la qual cal lluitar entre tots i totes per a guanyar-la” i per això la Diputació ha celebrat un any més, i en col·laboració amb l'associació AFAVIR (Associació de Familiar de Víctimes Rocío López Agredano), un concurs de redacció que ha involucrat un total de 25 instituts de la província i prop de 200 joves d'entre 14 i 18 anys. “Per a eliminar la violència de gènere és imprescindible educar les futures generacions en valors com la igualtat i el respecte a més de conscienciar-los de la gravetat d'aquesta problemàtica”, ha ressenyat Vicente-Ruiz.

De dos a 25 centres educatius en sis anys

Amb aquest objectiu va nàixer fa ja sis anys i amb dos instituts com a participants un concurs que en aquesta edició ha arribat als 25 instituts i prop de 200 escolars “testificant l'èxit d'una iniciativa gestada en l'entorn educatiu per a inculcar la tolerància zero davant la violència de gènere i formar tot el jovent de la província en la igualtat entre homes i dones”.

En aquesta sisena edició el jurat ha triat la redacció d'Adrián Alegre, de l'IES Fundació Flors de Vila-real, com la que millor encarna els valors del concurs. Cal recordar que la temàtica de la redacció ha de versar sobre una reflexió personal sobre la visió o vivències dels participants entorn a la violència de gènere en qualsevol de les seues manifestacions, i sobre les actituds i posicionament sobre aquesta problemàtica, i les possibles mesures socials que creu necessàries el nostre jovent per a eradicar-la en el nostre entorn immediat i al món.

Assistència psicològica a fills i filles de víctimes

La diputada d'Acció Social ha volgut ressenyar que aquesta convocatòria educativa “és un recurs més posat en marxa pel Govern provincial a l'hora de combatre la violència de gènere”.

En aquesta línia de conscienciació, des de l'Administració provincial es va firmar a l'estiu un conveni amb el Col·legi de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana per a impulsar la creació del Servei d'Urgències Psicològiques per a Víctimes Secundàries de la Violència de Gènere, per mitjà del qual ajudar els fills i filles de les víctimes d'aquesta xacra social a través d'un servei d'intervenció habilitat les 24 hores.

A més, al llarg de 2016 s'han subvencionat un total de 15 beques formatives en ajuntaments de la província per a fomentar la integració sociolaboral de les dones supervivents a la violència de gènere. Els consistoris beneficiaris d'aquestes pràctiques han estat la Vall d'Uixó, Jérica, Castelló, Benicarló, Borriana, Sant Joan de Moró, Nules, Sant Mateu, Caudiel, la Vall d'Alba, Vinaròs, Torreblanca, Borriol, Almenara i Onda.