Tècnics de la Diputació i de la Volta supervisen el final de l'etapa a Santa Llúcia

Tècnics de la Diputació i de la Volta supervisen el final de l'etapa a Santa Llúcia
16 d'Agost de 2017

Kiko García ha revisat el reasfaltat de la pujada a Alcossebre i la ubicació de la meta d'una de les etapes més esperades d'enguany

16 d'agost. La Diputació de Castelló i la Volta porten molts mesos treballant perquè les dues etapes que la setmana que ve discorreran per la província de Castelló siguen un èxit esportiu, però especialment de públic i econòmic per als establiments turístics i comercials de la província. Dins d'aquest treball de coordinació s'està posant una especial atenció en el final de l'etapa de dimecres que ve 23 en l'ermita de Santa Llúcia, per la qual cosa els tècnics de Diputació i de la Volta han estat supervisant el final d'etapa per a garantir que siga un èxit.

Ha estat el propi exciclista Quilo García, ara vinculat a l'organització de la gran carrera ciclista a Espanya, el qui ha estat examinant tant el reasfaltat de carretera d'arribada a meta, com la pròpia ubicació de la meta, així com l'organització en una de les arribades enlaire més esperades de la Volta enguany.

De fet, els tècnics d'ambdues organitzacions han estat reunits tant amb l'Ajuntament d'Alcalà com amb el veïnat de les urbanitzacions per les quals es rematarà l'etapa amb final a Alcossebre per a evitar totes les molèsties possibles davant l'afluència que s'espera de milers d'espectadors durant tot l'ascens.

El diputat d'Esports, Luis Martínez, ha explicat que “esperem que desenes de milers d'espectadors i espectadores seguesquen les etapes a peu de carretera, a més dels milions que les veuran per televisió a tota Europa. Per això volem que la imatge que s'emporten de Castelló siga immillorable i per a això portem moltes setmanes treballant per a garantir que siga així”.

En aquesta línia, no sols es tracta de tindre-ho tot ben organitzat, sinó “també de mantindre informat el veïnat, especialment de la zona d'arribada a la meta de Santa Llúcia. És un lloc emblemàtic que marcarà una fita en aquesta Volta, però també cal tindre en compte que cal mantindre informat el veïnat, tant sobre el recorregut com sobre els horaris, perquè sempre es generarà alguna molèstia amb semblant dispositiu de milers de persones”. En aquest treball també està insistint molt l'alcalde del municipi, Francisco Juan Mars

Diputació i Ajuntament d'Alcalà han reasfaltat la pujada

Cal recordar que la Diputació de Castelló ha col·laborat amb l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre perquè el final de l'etapa de la Volta que el dia 23 d'agost finalitzarà en el paratge de Santa Llúcia siga un reclam promocional tan important per a la província com ho va ser el Mas de la Costa, a Llucena, l'any passat. Gràcies a això, l'Ajuntament ha condicionat el camí públic d'accés a l'Ermita de Santa Llúcia, que ha rebut el vistiplau de Quilo García, que l'ha estat inspeccionant.

El pressupost de l'obra ha ascendit a 52.763 euros i s'ha finançat a parts iguals per la Diputació Provincial i l'Ajuntament. L'actuació, que ha consistit en el reasfaltat de 3.850 metres quadrats, era molt necessària al ser aquest camí l'únic accés a l'ermita apte per a vehicles. A més d'albergar un esdeveniment esportiu de tant calat com és la Volta, Santa Llúcia acull cada vegada més visites i és un dels punts més freqüentats d'Alcossebre, al ser un mirador privilegiat sobre la Mediterrània i l'interior del Baix Maestrat. En pròximes dates, el consistori actuarà posant en valor l'edifici de l'ermita i el seu entorn, una actuació en què també col·laborarà el Govern provincial.

Precisament, el president Javier Moliner ja va destacar que “l'ermita de Santa Llúcia d'Alcossebre és un paratge d'ensomni. Serà un espectacle esportiu i visual, amb rampes finals tan dures com les del Mas de la Costa i amb una de les millors vistes de la Mediterrània gràcies a un final d'etapa en què s'entrellaçaran les dues realitats que converteixen aquesta província en única amb la muntanya fonent-se amb la mar en l'horitzó”.

Etapes entre Benicàssim-Alcossebre i eixida des de Vila-real

Cal recordar que el pròxim 23 d'agost se celebrarà l'etapa de la Volta entre Benicàssim i Alcossebre, mentre que l'etapa del dia 24 partirà des de Vila-real.

Es tracta de dues etapes que, tal com ha indicat el president del Govern provincial, “oferiran al món els atractius turístics i esportius d'aquesta terra, convertint-se en la millor campanya publicitària que aquest territori replet d'oportunitats puga somniar. Gràcies a l'esport continuarem descobrint al món allò del què més orgullosos ens sentim, com són els nostres municipis, paratges increïbles i una província viva amb un patrimoni que enamora a qui el descobreix”.

Cal recordar que la Volta Ciclista a Espanya és un dels esdeveniments esportius amb una major projecció social, econòmica i turística amb milions d'espectadors de fins a 190 països i caravana de 2.500 professionals i 1.400 periodistes “que descobriran l'altra cara de la nostra província”.

Més de dos milions de beneficis en 2016

L'arribada de la prova ciclista a la província va generar més de dos milions d'euros de beneficis en el teixit empresarial castellonenc, amb més de 4.000 nits d'hotel i amb l'innegable impacte que això genera en la creació d'ocupacions a Castelló.

Així, durant l'etapa de Camins del Penyagolosa es van mobilitzar fins a 100.000 persones a la província amb xifres rècord d'audiència només a Espanya de 1,7 milions d'espectadors “demostrant que l'aposta de la Diputació per reforçar Castelló com a escenari esportiu de primer nivell és també una aposta pel benestar de tota la gent de Castelló”.

En definitiva, “en el nostre afany per defendre el territori i liderar totes aquelles iniciatives que redunden en una major qualitat de vida de la gent era imprescindible pujar-nos novament al gran grup de la Volta i continuar portant fins als nostres pobles bones notícies i més i millors oportunitats econòmiques i laborals per a tothom”, ha assegurat Javier Moliner .