Reunió del Patronat de la Fundació de l'Hospital Provincial de Castelló

Reunió del Patronat de la Fundació de l'Hospital Provincial de Castelló
19 de Juny de 2017

Ha aprovat avui iniciar el procediment d'acreditació del biobanc de tumors que actualment ja compta amb 4000 mostres de tumors de diversos centres hospitalaris de la província de Castelló.

19 de juny.- El Patronat de la Fundació de l'Hospital Provincial de Castelló ha aprovat avui iniciar el procediment d'acreditació del biobanc de tumors que actualment ja té 4000 mostres de tumors de diversos centres hospitalaris de la província de Castelló. L'objectiu és continuar avançant en la millora del diagnòstic i del tractament d'aquelles persones que patesquen algun tipus de càncer.

El president de la Fundació, Javier Moliner, ha destacat que la integració del Biobanc en la Xarxa Valenciana implica “fer un salt qualitatiu en investigació oncològica i avançar en futures teràpies personalitzades, que ajuden a millorar els tractaments contra el càncer. Açò va adreçat a millorar l'atenció i el resultat dels tractaments que reben tots els pacients de la província de Castelló”,

Auditoria externa comptes anuals 2016

En la reunió d'avui també s'han aprovat els comptes de la Fundació corresponents a l'anualitat 2016, que han estat auditats de forma favorable “sense cap excepció” sobre la situació comptable de l'entitat. A més, hi ha un excedent comptable de 2016 de 213.000 euros, que la Fundació destinarà a més investigació i formació a la recerca de l'excel·lència sanitària que Moliner promou com a president de la Fundació de l'Hospital Provincial.

En el seu informe, l'empresa auditora exposa que “els comptes de l'exercici expressen en tots els aspectes, la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera de la Fundació a 31 de desembre de 2016, així com dels seus resultats corresponents a l'exercici anual acabat en la dita data, de conformitat amb el marc normatiu d'informació financera que resulta d'aplicació i, en particular, amb els principis i criteris comptables hi continguts”, ha explicat Consuelo Suay, administradora general de la Fundació.

Intensa activitat realitzada durant el primer semestre de 2017

Per la seua banda, la doctora Ana Bouché, en la seua qualitat de directora general de la Fundació, ha presentat el balanç de l'activitat realitzada durant el primer semestre de l'any. “Estem davant un gran inici d'any, ja que des de la Fundació treballem diàriament per a posar a disposició de tots els professionals de l'Hospital Provincial les millors i més específiques eines per a incentivar la investigació  i formació biomèdica”.

Així, la memòria d'activitat arreplega l'aprovació de set nous projectes d'investigació iniciats enguany, el suport prestat als professionals de l'Hospital Provincial per a assistir a congressos científics autonòmics, nacionals i internacionals, que ha comptat amb el finançament per part d'aquesta entitat de set exposicions de comunicacions científiques i 20 impressions de postllis científics, així com la realització de vuit serveis estadístics i de revisió d'anglés científic que promouen la publicació dels resultats de les investigacions en revistes científiques.

En l'àrea d'assajos clínics destaca l'inici de 10 nous, sent 33 els assajos clínics que actualment estan en marxa i sis estudis observacionals.
Quant a formació, la Fundació ha organitzat dues jornades en les patologies de càncer de mama i cirurgia de retina, i un curs sobre la dosimetria per als facultatius de radiofísica hospitalària, encarregats de tractar la persona que siga pacient oncològic amb l'accelerador lineal.

Finalment, la doctora Bouché ha destacat la continuïtat de l'acció solidària “Apadrina una peluca”, l'últim esdeveniment de la qual es va celebrar ahir en la Pineda del Grau de Castelló. Es tracta de la tercera edició de la Gimcana familiar contra el càncer que va congregar 150 persones i va suposar una recaptació de 1.500 € amb els que s'adquiriran noves peluques i mocadors per a les pacients en tractament.