Província cardioprotegida

Província cardioprotegida
25 de Març de 2017

La Diputació instal·larà més de 180 desfibril·ladors a la província

25 de març. La Diputació garantirà la instal·lació de més de 180 desfibril·ladors a la província per a convertir Castelló en el primer territori cardioprotegit de tot el panorama nacional “i que la gent de Castelló, sense importar el seu lloc de residència, tinga aquest servei sanitari al seu abast”. D'aquesta manera serà pionera a la Comunitat Valenciana i pràcticament a nivell nacional a garantir aquest sistema d'actuació davant emergències de risc vital.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha avançat que l'ambiciós programa de prevenció cardiovascular impulsat per Javier Moliner “està prop de ser una realitat que permetrà salvar vides a tota la província”. Per a això, el projecte es troba en fase d'adjudicació previ a l'obertura de les bases però des de l'Administració provincial s'assegurarà almenys un desfibril·lador -dispositiu DESA- a cada municipi sol·licitant, gràcies a una inversió superior als 272.000 euros.

“La salut i el benestar de la gent de Castelló és la màxima prioritat d'aquesta administració. Des del Govern provincial garantirem un desfibril·lador allà on s'haja sol·licitat, valorant a més la realitat del municipi i la necessitat que aquest puga tindre quant a la instal·lació de més dispositius”, ha explicat Vicente-Ruiz.

No en va, la diputada d'Acció Social ha explicat que els dispositius DESA, que instal·larà la Diputació Provincial per tota la província prèvia formació, aporta a la persona malalta uns notables índexs de supervivència en casos de parada cardiorespiratòria, no previsibles sense la possibilitat de la seua immediata utilització.

Així, des de l'Administració provincial es primaran aquelles localitats que fins ara no tinguen desfibril·ladors, tinguen diversos nuclis poblacionals o per la seua dimensió, tinguen escassos recursos o inclús sense policia local per a poder atendre en curt termini i amb garanties una incidència cardiovascular”.

Recurs per a consolidar la població rural

La diputada d'Acció Social ha destacat que a més de procedir a la compra dels equipaments, des de la Diputació “ens impliquem durant tot el procés” perquè els municipis traguen el major rendiment a la instal·lació dels dispositius DESA i sàpien on instal·lar-los i com emprar-los, sobretot en el món rural castellonenc, que presenta de vegades falta de recursos sanitaris.

És per això que aquest programa de prevenció de risc cardiovascular “ens permet pal·liar la despoblació a l'interior de la província i igualar les oportunitats implementant a tot el territori una iniciativa que permetrà salvar vides i millorar el benestar i qualitat de vida dels nostres veïnats de l'interior i d'aquells nuclis poblacionals com ara masies, aldees o pedanies, majoritàriament habitats per potencials persones usuàries d'aquestos dispositius.