Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Llum de la memòria
Gaudix d'aquesta nova iniciativa cultural a Benassal i Castellfort
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2017
Dia de la Província 2017
Fòrum Despoblació
Fòrum Despoblació
Llum de la memòria
Gaudix d'aquesta nova iniciativa cultural a Benassal i Castellfort
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2017
Dia de la Província 2017
Fòrum Despoblació
Fòrum Despoblació

Promoció cicloturisme a UNIBIKE

Promoció cicloturisme a UNIBIKE

26 d'agost. La Diputació de Castelló participarà en la principal fira de ciclisme que se celebra a Europa per a potenciar l'arribada de cicloturistes a la província. El Govern provincial, de la mà del Patronat Provincial de Turisme, estarà present en UNIBIKE Madrid del 21 al 24 de setembre per a promocionar la província com a destinació per a la pràctica del ciclisme.

El diputat d'Esports, Luis Martínez, ha ressaltat la transcendència internacional que tindrà per a la província tindre estand en una fira que en la passada edició va rebre 44.000 visitants dels quals 7.304 van ser professionals del sector. “Som el millor escenari esportiu a l'aire lliure per a la pràctica del ciclisme. El pas de la Volta ciclista a Espanya per Castelló ho va demostrar, ensenyant al món una terra de mar i muntanya, amb més de 1.000 quilòmetres de sendes i un interior que, sense cap dubte, és el millor espai per a conjugar esport i turisme”.

És per això que enguany el Govern provincial ha iniciat una estratègia de la mà de l'empresariat turístic castellonenc i els principals agents relacionats amb el ciclisme provincial que tindrà en UNIBIKE “un dels punts forts. A Madrid, i durant quatre dies, descobrirem a milers de potencials turistes el perquè Castelló és el millor escenari esportiu del món. Pel seu patrimoni natural, orografia, clima i instal·lacions, Castelló té en el cicloturisme un horitzó replet d'oportunitats”.

Tant és així que a principis de la campanya estival el Govern provincial va organitzar una trobada entre representants de 'Bikefriendly', principal grup d'empreses a Espanya que treballen en aquest sector turístic, i 40 ajuntaments i empresariat castellonenc perquè coneguen de primera mà les diferents estratègies i necessitats a l'hora de captar cicloturistes.

De la mateixa manera, la institució provincial invertirà al llarg de l'any més de 125.000 euros amb l'objectiu que els hotels, càmpings, cases rurals i apartaments turístics de la província puguen adequar els seus establiments a les necessitats dels cicloturistes.

Rutes de cicloturisme

Cal destacar que dins aquest full de ruta promocional impulsada pel Govern provincial s'ha creat un total de 31 rutes. Per a això, s'ha dividit la província en tres zones d'acció, configurant un total de 30 rutes dividides, al seu torn, en tres nivells de dificultat: iniciació, mitjà i expert.

Les rutes d'iniciació seran de dificultat baixa i podran variar entre els 15 i 50 quilòmetres aproximadament, les rutes de nivell mitjà comprendran distàncies entre els 50 i 90 quilòmetres i finalment les rutes de nivell expert, podran arribar a distàncies de 130 o 140 quilòmetres.

A més i per a aquells que vullguen fer una ruta més llarga s'ha creat la 'Ruta de la Tarongina', que transcorre per tota la costa de la província, des d'Almenara fins a Vinaròs, amb un recorregut que arriba als 130 quilòmetres.

Rutes de ciclisme de muntanya

De la mateixa manera, s'ha creat un total de 19 rutes de ciclisme de muntanya. Per a això, s'ha dividit la província en cinc zones (els Ports, la Serra d'Irta, Penyagolosa, el Desert de les Palmes, l'Espadà) i s'ha generat tres rutes per zona, sent totes elles circulars perquè l'usuari de BTT puga començar-les des de diferents municipis.

Per un altre costat s'ha creat també tres rutes per a famílies amb un nivell de dificultat baix i que són: 'Desert en Família', 'Espadà en Família' i 'Irta en Família', així com la 'Ruta Transcastelló' que recorre tota la província a través d'un recorregut que arriba als 512 quilòmetres.