Moliner dóna exemple del seu compromís contra la parada cardíaca

Moliner dóna exemple del seu compromís contra la parada cardíaca
17 d'Octubre de 2017

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha donat exemple del seu compromís de reduir les víctimes a la província per parada cardíaca al participar aquest matí en el curs formatiu de maneig de desfibril·ladors i maniobres cardiorespiratòries com a part del Pla provincial 'Castelló territori cardioprotegit'.

17 d'octubre. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha donat exemple del seu compromís de reduir les víctimes a la província per parada cardíaca al participar aquest matí en el curs formatiu de maneig de desfibril·ladors i maniobres cardiorespiratòries com a part del Pla provincial 'Castelló territori cardioprotegit'. El president, junt amb els diputats i diputades provincials de la corporació, s'ha sumat així a les més de 1.700 persones de 126 municipis que la Diputació ha format en el maneig dels 200 desfibril·ladors que ha distribuït per tota la província.

“Aquesta setmana commemorem el Dia Europeu de Conscienciació davant la Parada Cardíaca, posant de manifest la importància de formar la població en aquestes tècniques de reanimació i en l'ús d'aquestos dispositius que salven vides. Des de la Diputació hem fet possible que Castelló siga el primer territori cardioprotegit, hem recorregut tots els racons de la província per a portar desfibril·ladors i formar gent dels pobles en el seu maneig, fent cas dels experts que indiquen que amb formació i mitjans es poden reduir a la meitat les morts per parada cardíaca”.

En aquest sentit, el president ha recordat que “l'efectivitat d'aquest programa es va poder comprovar tan sols uns dies després de la seua posada en marxa, quan es va poder mantindre amb vida una persona en l'Alcora fins a l'arribada dels serveis sanitaris. Només amb aquesta vida ja està amortitzada l'actuació de la Diputació, ja hem comprovat l'efectivitat del programa a la província, i estem convençuts que amb formació i mitjans se'n salvaran moltes més. Volem que tot el nostre territori se senta igualment segur quant a la resposta a aquest tipus d'emergències cardiorespiratòries”.

Cal assenyalar que col·lectius especialitzats apunten que les millors eines per a reduir les morts extrahospitalàries per parada cardíaca són la formació per part de la ciutadania quant al reconeixement de la parada cardíaca i la forma d'actuar amb maniobres i desfibril·ladors en els primers minuts fins a l'arribada de l'ambulància.

Formació en tots els racons de la província

Per tal de garantir el màxim d'efectivitat d'aquest ambiciós programa, la Diputació ha impartit cursos de formació en les seues instal·lacions i a més de 15 municipis de tot el territori provincial.

En aquest sentit, el president ha indicat que “la resposta dels pobles ha estat molt bona, i han participat des dels municipis més grans als més xicotets de la província. Això posa de manifest la tremenda utilitat d'aquest innovador programa que ha sorgit fruit del permanent contacte i diàleg amb les alcaldies de la província”.

Connexió en xarxa per a optimitzar l'efectivitat

En la posada en marxa del pla 'Castelló territori cardioprotegit' la Diputació ha incorporat els 200 desfibril·ladors instal·lats a una xarxa provincial localitzada pels serveis d'atenció d'emergències de la província.


 

“Quan qualsevol persona telefona al 112 amb una urgència cardíaca en què pot ser vital un desfibril·lador, els professionals que l'atenen saben a temps real on poden localitzar el dispositiu més pròxim, amb la qual cosa estem reduint aquest temps de resposta que és clau per a salvar vides”, ha assenyalat el president.

Es tracta d'una mesura que afig efectivitat a tot el procés d'atenció d'aquest tipus d'urgències, reduint el temps de resposta.