Moliner aposta per la innovació i el talent

Moliner aposta per la innovació i el talent
22 de Juny de 2017

El president de la Diputació ha clausurat en la Cambra de Comerç la ‘I Jornada Indústria 4.0, la quarta revolució industrial’

22 de juny. El president de la Diputació ha defés que la província ha d'apostar per la innovació i el talent “perquè Castelló siga la gran plaça de la revolució industrial 4.0’, Amb aquesta reflexió ha clausurat Javier Moliner la ‘I Jornada Indústria 4.0, la quarta revolució industrial’ que s'ha celebrat aquest matí en la Cambra de Comerç de Castelló.

Moliner ha intervingut davant un auditori ple d'empresariat i referents de les noves tecnologies, així com gerents del sector industrial i tot tipus de directius vinculats als sistemes de producció, logística, màrqueting, qualitat, vendes o cadenes de serveis.

Durant la seua intervenció, el president del Govern provincial ha incidit que “és necessari saber fer un ús intel·ligent de la gran quantitat de dades amb què avui treballem. Aquest és el gran avantatge competitiu de la indústria 4.0, capaç de generar valor afegit, eficiència, qualitat i rendibilitat en tota la cadena de valor de les indústries”.

“Avui en dia, les dades poden desbancar el petroli com el recurs més valuós. Aquest intangible és el gran valor de les empreses emergents que apliquen el tractament intel·ligent de les dades com a model de negoci. És l'exemple de Tesla en automoció; d'Amazon en distribució; de Netflix o Spotify en entreteniment; o d'Uber en transport. Es tracta d'empreses nascudes davall un nou paradigma de negoci i que han obtingut un valor de mercat molt per damunt de molts dels seus competidors que portaven mes temps en el mercat”, ha assenyalat Moliner.

Javier Moliner ha destacat el fet que aquesta jornada s'haja celebrat a Castelló, perquè “és un encert posar el focus en el que ja està suposant avui un abans i un després en el futur de les nostres empreses. I celebre que es faça ací a Castelló, una terra que és bressol del talent i líder en innovació industrial. La nostra història ho corrobora i les nostres empreses ens posicionen en l'avantguarda mundial del desenvolupament tecnològic”.

“Estem davant una nova revolució industrial: la d'internet i les dades. Per això, no sols les empreses també les administracions públiques hem d'atendre i ocupar-nos d'aquest tema. Crec personalment que és un encert que el Ministeri d'Energia, ho siga també d'agenda digital, ja que el present i futur de l'economia espanyola passa per la digitalització”.

Adaptar-se a la comunicació intel·ligent per a ser competitius

El president de la Diputació ha incidit que només si sabem adaptar-nos a aquest sistema de comunicació intel·ligent serem competitius en el món. Hem de trencar amb aquells obstacles que inclús avui impedeixen que Espanya avance en la integració digital, com poden ser la falta de cultura digital i formació adequada en moltes de les nostres empreses; l'absència d'una visió clara de la utilitat dels processos digitals; un coneixement confús de la rendibilitat d'invertir en tecnologies digitals; i una carència de talent que sàpia treballar amb les dades intel·ligents i traure-hi el màxim rendiment”.

Per tant, i fent autocrítica, Moliner ha abordat la necessitat que “des de les administracions públiques ens hem de marcar el repte d'incrementar la formació en processos digitals, servir-nos de la tecnologia per a millorar tant l'educació de la nostra gent com la generació de valor de les nostres empreses i canalitzar el talent cap a la digitalització”.