Moliner anuncia noves inversions per 1,7 milions d'euros per a turisme

Moliner anuncia noves inversions per 1,7 milions d'euros per a turisme
11 d'Octubre de 2017

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat un nou impuls inversor de 1,7 milions d'euros adreçats a inversions turístiques financerament sostenibles obertes als 74 municipis turístics de la província, en la seua línia estratègica de reforçar la competitivitat i l'excel·lència del sector turístic provincial.

11 d'octubre. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat un nou impuls inversor de 1,7 milions d'euros adreçats a inversions turístiques financerament sostenibles obertes als 74 municipis turístics de la província, en la seua línia estratègica de reforçar la competitivitat i l'excel·lència del sector turístic provincial. El Govern provincial suma aquest nou capítol inversor als 5,1 milions ja previstos en el seu pressupost anual i es confirma amb això com l'Administració que més inverteix en el turisme de Castelló amb 6,8 milions d'euros.

“Es tracta d'una nova inversió del Govern provincial pel municipalisme, per millorar la competitivitat turística i per les oportunitats de futur. Perquè aquesta terra no pot créixer amb taxes, sinó amb inversions que ens ajuden a estar més preparats per a generar major riquesa”, ha explicat el president, qui ha incidit que “es tracta d'impulsar la màxima competitivitat del sector transformant els nostres recursos en productes turístics”.

En aquest sentit, el president ha insistit en el fet que “tot l'esforç inversor que fem des de la Diputació amb cinc milions d'euros adreçats a la promoció turística de la mà de l'empresariat i els municipis no serveix de res si no adaptem el nostre territori a les peticions d'un mercat tan exigent com és el turístic. Nosaltres no ens conformem de ser un més d'aquest infinit ventall de destinacions, sinó que volem liderar la creació de nous productes turístics”.

Liderar la creació de nous productes turístics

La inversió de 1,7 milions d'euros anunciada avui pel president provincial es correspon amb una nova línia de subvencions, finançades amb el superàvit de la liquidació de 2016 i que es posa en marxa des de l'àrea de Cooperació Municipal per al foment d'una inversió turística en infraestructures i serveis.

“Les bases es publicaran previsiblement en el pròxim Butlletí Oficial de la Província amb un màxim de 70.000 euros per actuació subvencionable que la Diputació sufragarà al 100%”.

Els millors projectes turístics en vuit línies d'actuació

Aquesta línia de subvencions de la Diputació persegueix impulsar els millors projectes turístics en vuit línies d'actuació:

  1. Creació de producte turístic. Tenim infinits recursos turístics en aquesta província que requereixen ser posats en valor i treballats professionalment per a convertir-los en productes atractius per a les visites, rendibles i capaços d'oferir una experiència única. Tal com ha explicat el president Moliner, “el recurs turístic es veu, el producte turístic es viu. Aquestos productes podran estar basats en atractius naturals, observatoris, centres d'interpretació o rutes temàtiques”.

  1. Gestió del patrimoni. En este apartat s'inclouen les despeses de rehabilitació i millora d'infraestructures i immobles d'ús turístic i públic (museus, edificis seus de congressos i convencions, oficines d'atenció turística, edificis històrics...)

  2. Obres per a la prehomologació de sendes municipals. En aquest capítol, Moliner ha explicat que “volem crear la millor xarxa de sendes avalada per la Federació Valenciana de Muntanyisme. La nostra terra està plena de camins que ens acosten als nostres pobles, a les nostres muntanyes i el nostre patrimoni, posem-los en valor”.

  1. Obres per a la realització, millora i senyalització de carrils bici i altres infraestructures d'ús per a cicloturistes.

  1. Obres per a la realització, millora i senyalització de centres de bicicleta d'alta muntanya BTT i itineraris municipals, d'acord al Programa de la Diputació 'Castelló escenari esportiu”.

  1. Condicionament d'accessos i entorns al voltant de monuments declarats BIC, paratges naturals, arbre monumental, conjunt històric artístic o béns de rellevància local.

  1. Obres per a la realització, millora d'accessos i senyalització de recintes de festivals de música. “Castelló és terra de festivals i volem que promotors i les desenes de milers d'assistents se senten més a gust ací, i repetesquen”, ha indicat el president.

  1. Senyalització indicativa i/o direccional dels recursos turístics del municipi, a fi d'incrementar el grau de coneixement i facilitar l'arribada als reclams turístics dels pobles.