Moliner afavoreix a través de Partenàlia un ambiciós projecte europeu

Moliner afavoreix a través de Partenàlia un ambiciós projecte europeu
11 de Juny de 2017

La Diputació estendrà l'impacte de 'LIFE WASTE2BIOFUEL' per a incrementar la producció de biocombustibles a Europa

11 de juny. La presència de Javier Moliner al capdavant de Partenàlia, el major lobby de províncies de la Unió Europea, ha permés que la Diputació de Castelló s'integre dins d'un ambiciós projecte europeu encaminat a contrarestar l'acumulació de residus amb la finalitat de reduir l'impacte que la gestió d'aquestos provoca en l'aire, aigua i sòl.

Davall el nom 'LIFE WASTE2BIOFUEL', aquest projecte pilot, possible gràcies a la intermediació realitzada a través de Partenàlia i que serà implementat a la Comunitat Valenciana, així com en la Regió de Múrcia i la regió sueca d'Estocolm, tindrà un pressupost superior als 2,1 milions d'euros, finançat al 50% per la Unió Europea.

Respecte d'això, el vicepresident i diputat del Servei de Promoció i Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha volgut posar en valor la importància que “Moliner es trobe al capdavant de l'associació de regions europees ja que d'aquesta manera “situa la província i els seus interessos en l'epicentre de la presa de decisions. Només així podem defendre al màxim els interessos dels municipis davant dels òrgans europeus i aconseguir una major aportació de fons econòmics, ajudes i oportunitats per a la província”.

Així, el Govern provincial jugarà un paper principal en aquest projecte pilot orientat a resoldre problemes mediambientals de magnitud que succeesquen en territori de la Unió Europea i que està liderat per la firma valenciana TETMA (Técnicas y Tratamientos Mediambientales). Per a desenvolupar el projecte, Sales ha mantingut una reunió aquesta setmana amb tots els agents implicats en la seua implantació a la província de Castelló.

En el dit projecte, que mostrarà un tecnologia avantguardista que permet manipular els residus a través d'un procés amb energia sostenible i respectuós amb el medi ambient transformant-los en energia renovable, la Diputació invertirà fins a 81.456 euros, el 50% procedent de la Comissió Europea.

A més, i per mitjà d'una important contribució de recursos propis, l'Administració provincial s'encarregarà de la comunicació, transferabilitat de resultats i de la seua difusió a altres territoris europeus a través de Partenàlia i “de les xarxes de contactes europeus generades gràcies al lobby presidit per Moliner. L'atenció del medi ambient està en l'agenda europea i amb aquest programa pioner volem mostrar a totes les regions europees un model més sostenible a l'hora de rebutjar residus”, ha ressaltat Sales.

En la mateixa línia, el projecte pot ser clarament considerat com vinculat al clima. Les accions que es realitzaran dins d'ell tindran un impacte en la reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, així com de contaminants de la qualitat de l'aire.

Protecció recursos naturals

Cal destacar que el projecte Life, circumscrit dins del Programa d'acció mediambiental (PAM), s'estendrà durant 39 mesos, de l'1 d'octubre de 2017 fins al 31 de desembre de 2020, “i permetrà quelcom tan important com protegir els recursos mediambientals de què disposem”.

Respecte d'això el vicepresident provincial ha ressaltat la importància d'una iniciativa en què participa la Diputació de la mà de Partenàlia “ja que els nostres recursos naturals són, moltes vegades, el millor recurs que té el nostre interior per a créixer i generar riquesa. Tenim un patrimoni natural que ens converteix en una província única per la seua dualitat i que serveix d'excel·lent reclam turístic i econòmic per als nostres municipis de l'interior”.