La Diputació triplica les ajudes per naixement o adopció

La Diputació triplica les ajudes per naixement o adopció
22 de Juny de 2017

S'ha concedit 14 subvencions en el primer dels tres períodes de 2017 front a les 15 atorgades en tot 2016

22 de juny. En a penes un any de funcionament es comença a comprovar ja que ha estat un encert per part del Govern provincial la convocatòria d'ajudes econòmiques per naixement o adopció als pobles més xicotets.

Tant és així, que en el primer dels tres períodes oberts per a la sol·licitud de subvencions en 2017 s'ha triplicat el nombre d'ajudes concedides, ja que són un total de 14 en aquesta primera fase, front a les 15 adjudicades en tot 2016. Açò fa preveure que aqueste any es puguen aconseguir les 50 ajudes per a consolidar nuclis familiars en l'entorn rural.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha destacat que “fins a 11 pobles s'han beneficiat ja enguany d'aquestes ajudes, que permeten consolidar la població, combatent tant l'envelliment com la despoblació a l'interior”. Es tracta de Toràs (2), Ares, Toga, Cinctorres, Tírig (2), la Jana, Suera, la Salzadella, Santa Magdalena de Polpís (2), Alfondeguilla i Eslida.

Finalitzat el primer termini establit per a la formalització de sol·licituds, han concorregut en la convocatòria un total de quinze sol·licituds d'unitats familiars a municipis de la província de Castelló de població inferior a mil habitants, de les que només se n'ha desestimat una. En la primera fase de l'any passat, la primera d'aquest programa, es van presentar tres, rebent cada família una ajuda directa de 600 euros.

Vicente-Ruiz ha assenyalat que “amb aquestes ajudes no salvem l'economia de ningú, però sí que és un incentiu més, dins dels molts que estem aplicant dins de la campanya Repoblem, perquè les famílies troben més motius per a romandre als municipis més xicotets”.

Així, l'àrea d'Acció Social de la Diputació de Castelló preveu l'adopció de mesures d'acció positiva, encaminades a incentivar els naixements o les adopcions als municipis de la província de Castelló de població inferior a mil habitants, aportant suport institucional a la família, a la conciliació de la vida familiar i laboral, col·laborant en l'atenció de les despeses originades pel naixement o l'adopció d'un o més fills o filles. Aquesta mesura s'encamina, complementàriament, a la consolidació de l'estabilitat demogràfica als xicotets municipis de l'interior de la província.

Nombroses iniciatives de la Diputació contra la despoblació

Entre les mesures impulsades o potenciades pel Govern provincial aquesta legislatura estan, a part dels incentius a la natalitat, al mateix temps que s'està millorant la qualitat de vida als pobles d'interior per mitjà d'infraestructures i serveis com la xarxa d'unitats respira, la teleajuda, l'escola matinera, el Bibliobús, la xarxa de 50 ecoparcs, el programa Salut al poble, les beques a informadors turístics i a joves estudiants o el servei de banda ampla WIFI-135 per a tots els pobles. Totes elles busquen incentivar la innovació, la creació d'empreses i l'emprenedoria com a forma de dinamització econòmica.