La Diputació reforça 'Castelló Ruta de Sabor'

La Diputació reforça 'Castelló Ruta de Sabor'
3 d'Octubre de 2017

La Diputació de Castelló consolida la marca de productes autòctons 'Castelló Ruta de Sabor' per a convertir a la província en destinació gastronòmica internacional de primer nivell.

La Diputació de Castelló consolida la marca de productes autòctons 'Castelló Ruta de Sabor' per a convertir a la província en destinació gastronòmica internacional de primer nivell. Per a açò, el Govern de la Província ha donat hui un pas més amb la concessió de 40 diplomes acreditatius de permís d'ús de la marca a noves empreses. Així, en total són ja 80 productors de la província adherits, amb més de 100 productes de 14 sectors agroalimentaris diferents.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha destacat en la seua intervenció que “Castelló Ruta de Sabor és ja una de les marques gastronòmiques més potents d'Espanya, que inclou entre els seus productes dos denominacions d'origen, una Indicació Geogràfica Protegida i sis amb distintiu Parc Natural. Entre tots hem aconseguit crear una marca única que abasta productes de tots els racons de la província i que suma oportunitats en aquesta terra amb més promoció internacional, formació, recursos per a la innovació i garanties perquè la qualitat en la taula seguisca sent la nostra ensenya”.

Entre desenes d'empresaris agroalimentaris procedents de tota la geografia provincial, Moliner ha posat en valor el treball de la Diputació per a aconseguir posicionar eks productes de Castelló Ruta de Sabor en els lineals de grans superfícies comercials, multiplicant les oportunitats de venda d'aquests productes autòctons. “És difícil que cada xicotet productor aconseguisca competir en els lineals amb les grans marques, estar en les millors taules o ser protagonistes en les grans fires, però junts, baix el paraigües d'aquesta marca llançadora, ho hem aconseguit malgrat ser una marca jove de sol tres anys de vida”.

Cal assenyalar que entre els valors més definitoris de la marca de productes autòctons de la Diputació de Castelló destaquen l'aposta dels productors per la qualitat, per la innovació i pel territori provincial. De fet, tots els productes han hagut de superar una auditoria d'acord als criteris que cada comissió sectorial, conformada per tècnics i productors, han fixat per a cada sector agroalimentari.

Fer de Castelló Ruta de Sabor un nou producte turístic

L'ambició de la Diputació de Castelló amb la posada en valor de la gastronomia de la província és tal que el Govern de la província ja treballa en la creació de Castelló Ruta de Sabor com a nou producte turístic de Castelló.

Tal com ha explicat el president Moliner, “es tracta d'un projecte que integrarà a productors, restauradors, hotelers, ajuntaments i oficines de turisme amb l'objectiu de potenciar la nostra ruta de sabor entre els turistes. Es promocionarà la cuina típica de cada comarca, els centres de producció que ofereixen visites així com les fires i els esdeveniments gastronòmics més destacats juntament amb els recursos turístics de la província, creant una experiència única per al visitant”.

Així, a través del recurs gastronòmic dels productes i tot el seu procés d'elaboració en els municipis de Castelló, la Diputació treballarà de la mà de municipis i productors amb tal de valoritzar aquestos productes, tot el patrimoni natural i cultural vinculat als mateixos i aconseguir atraure visitants als pobles no solament a través de la realització de jornades gastronòmiques i comercials, sinó també incorporar tot un seguit de experiències turístiques amb més oferta complementària que permeten al visitant conèixer els pobles de Castelló a través de la seua tradició gastronòmica.

Productors i Sectors

La dimensió de Castelló Ruta de Sabor és cada dia, amb la seua consolidació, més diversa quant a sectors, i ja estan representats en la mateixa fruites, aigües, carns i embotits, olis, vins, hortalisses, formatges, torrons, truficultura i bolets, licors i destil·lats, cerveses artesanals, melmelades, peixos i mariscs, panaderia i rebosteria.

Les empreses que s'han incorporat formalment avui a la marca amb la concessió del diploma acreditatiu són les següents: Castelló Beer Factory, Papas García, Cervesa Montmirà, Cerveza Insanbeer, Carmelitano Bodegas y Destilerías, Dulces La Cartuja, Cítricos Marisa, Licores Nelet, Hidromiel La Vikinga, Mermeladas Brancal, Licores Carajillo, Tot de Poble, Cervezas Badum, Sentiments Gourmet, Cuni Hedreres Conill del Maestrat, Noble Tuber, Productos Adell, Entra de Ballet Gourmet del Maestrazgo, Bodegas Peset Vallés, Carnisseria Rosamelia, Tanalber CB, Almazara Sierra de Espadán, Belluga Gourmet, Desarrollos Zurriburri, Licores Artesanos de Burriana, Limoncello de Moró, Finca Mas del Señor, Cerveza La Típica, Conejo del Penyagolosa, Aceites Cervol, Cítricos Natanael, Masía Ana, Bodega Barranc dels Cirers, Rosquilletas Aima, Rosquilletas Pastor, i les cinc confraries de pescadors de Castelló (Castelló, Peníscola, Benicarló, Vinaròs i Borriana).