La Diputació reafirma el seu compromís amb el sector citrícola castellonenc

La Diputació reafirma el seu compromís amb el sector citrícola castellonenc
8 de Maig de 2017

El president provincial, Javier Moliner, participa en la missa en honor a la Mare de Déu de la Taronja organitzada per Asociex i FEPAC

8 de maig. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha participat a les 13:00 hores en la missa en honor a la Mare de Déu de la Taronja organitzada per Asociex i FEPAC-ASAJA en la Basílica del Lledó de Castelló. Acompanyat pel diputat de Sostenibilitat, Mario García, Moliner ha volgut reafirmar el compromís assumit per tota l'Administració amb “el sector citrícola castellonenc, un pilar fonamental del teixit econòmic i empresarial de la província. Avui és la festa d'un dels sectors que més ocupació crea a la província, un sector que a pesar de les dificultats sempre s'ha superat i avui continua sent referent en exportació i creació d'ocupació”.

En aquest sentit, Moliner ha destacat com la taronja “exerceix de força tractora de la nostra economia i com a tal, tindrà en aquest Govern provincial un aliat fidel per a preparar el terreny a més i millors oportunitats econòmiques i laborals per a un sector fonamental en la història de la nostra província i que així seguirà sent-ho”.

Tant és així que el president provincial ha incidit en que “des de la Diputació tenim la vocació clara de recolzar aquest sector i la ferma convicció que el futur de la província s'escriurà sobre un pilar com és el de la taronja i els cítrics. Per això, al llarg de 2017 invertirem més d'un milió d'euros en el sector agropecuari provincial per a reforçar l'empremta que la indústria alimentària té sobre el teixit econòmic i laboral de Castelló i els seus pobles”.

Cal recordar que en aquesta línia, i junt amb les polítiques de suport als productors locals empreses des de la marca 'Castelló, Ruta de Sabor', el Govern provincial va afavorir el passat mes de febrer “el major desembarcament del sector citrícola castellonenc en la major fira fructícola del món com és Fruit Logistic en Berlín”.

“La millor ajuda que podem brindar-los és recolzar-los perquè en fires com Fruit Logistic puguen posar en valor el comerç internacional ja que aquest permetrà mantindre treball i una bona part de les explotacions agràries que tenen la seua taula de salvació a reforçar la posició de la taronja castellonenca en mercats estrangers”, ha subratllat Moliner.