La Diputació preveu més de 10.000 turistes addicionals als pobles amb jornades gastronòmiques

La Diputació preveu més de 10.000 turistes addicionals als pobles amb jornades gastronòmiques
14 d'Octubre de 2017

La Diputació de Castelló preveu atraure més de 10.000 turistes addicionals als pobles de la província amb un impacte econòmic superior als 500.000 euros a través de les jornades gastronòmiques programades fins a finals d'any.

14 d'octubre. La Diputació de Castelló preveu atraure més de 10.000 turistes addicionals als pobles de la província amb un impacte econòmic superior als 500.000 euros a través de les jornades gastronòmiques programades fins a finals d'any. I és que el bon comportament que està tenint l'aposta del Govern provincial de posar en valor els productes autòctons com a motor turístic amb 'Castelló ruta de sabor' fa preveure que les tres jornades gastronòmiques que impulsa aquest últim trimestre de l'any continuen amb els bons resultats que estan tenint fins ara.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha posat en valor aquestos reclams turístics. “A través de l'organització de jornades supramunicipals, estem vertebrant distints productes turístics a les nostres comarques amb la gastronomia com a eix temàtic. Les jornades gastronòmiques que organitza la Diputació de Castelló repercutiran aquest 2017 en més d'un milió d'euros d'impacte econòmic per a més d'una cinquantena de municipis i desenes de restaurants”.

Cal tindre en compte que el Govern provincial està implicant 27 municipis i 47 restaurants i cellers en les tres jornades gastronòmiques que organitza durant aquest últim trimestre de l'any: les VI Jornades Gastronòmiques de les Carns, l'Oli i el Vi, les IV Jornades Gastronòmiques de l'Oli i els Fruits Secs, i les VI Jornades Gastronòmiques dels Bolets, Carns i Productes de la Tardor.

Així, el vicepresident ha confirmat que “aquest tipus de jornades estan calant tant entre l'empresariat i municipis com en el turisme de proximitat, que ja està habituat a tindre productes de temporada en menús establits en una varietat de restaurants i cellers de qualitat de la nostra província”.

Una rica oferta gastronòmica durant la tardor

La Diputació de Castelló, en col·laboració amb ajuntaments i establiments restauradors de l'interior de Castelló, ha programat una atractiva oferta gastronòmica durant la tardor “per a gaudir de l'interior de Castelló”.

Així, fins a finals d'aquest mes es desenvolupen durant els caps de setmana les VI Jornades Gastronòmiques de les Carns, l'Oli i el Vi, en 13 restaurants i 3 cellers d'Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Benlloch, Cabanes, les Useres, la Serra d'en Galceran, la Vall d'Alba, Vilafamés i Xodos.

Les VI Jornades Gastronòmiques dels Bolets, Carns i Productes de la Tardor estan portant durant aquest mes d'octubre i el pròxim de novembre els millors sabors de l'interior a través de 13 restaurants dels municipis de Cinctorres, el Forcall, Morella, la Pobla de Benifassà, Olocau del Rey, Vilafranca i Sorita.

Finalment, serà durant els caps de setmana de novembre i desembre quan tinguen lloc les IV Jornades Gastronòmiques de l'Oli i els Fruits Secs, secundades per un total de 18 restaurants de Benasal, Càlig, Catí, Cervera del Maestre, les Coves de Vinromà, Culla, la Salzadella, la Torre d'en Besora, Sant Mateu, Traiguera i Xert.

Tota la informació de les jornades que organitza la Diputació es pot consultar en el portal web del Patronat Provincial de Turisme www.turismedecastello.com