La Diputació potencia les oportunitats turístiques de Culla

La Diputació potencia les oportunitats turístiques de Culla
8 de Decembre de 2017

La Diputació de Castelló potenciarà les oportunitats turístiques de Culla com a part del seu ambiciós programa de consolidació de població Repoblem.

8 de desembre. La Diputació de Castelló potenciarà les oportunitats turístiques de Culla com a part del seu ambiciós programa de consolidació de població Repoblem. Així, i d'acord amb el seu objectiu estratègic de posar en valor els recursos patrimonials i històrics que té l'interior provincial, a fi d'aportar als pobles millors oportunitats de futur, el Govern provincial ha rehabilitat tres espais històrics cedits per l'Ajuntament de Culla per a aprofitar-los com a recurs turístic i convertir el municipi en seu interior de les rutes turístiques i culturals 'Territori templer'.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat aquest matí les tres dependències: l'antic ajuntament que passa a ser un centre de recepció de visitants, les masmorres i l'hospital de pelegrins com a museu etnològic. “El projecte de la Ruta del Temple avui obri les seues portes a Culla, que estaran obertes durant totes aquestes festes fins després de Nadal, i que després ja en Setmana Santa tornarà a obrir de manera permanent aquest entorn més positiu que pretén convertir no sols els tres edificis i no sols els museus sinó convertir tot aquest entorn històric en un recurs turístic i fer que la gent puga gaudir-ne i tinga l'al·licient de vindre”.

En aquest sentit, Moliner ha posat en valor el treball que la Diputació junt amb l'Ajuntament estan desenrotllant en la creació de productes turístics a partir de la posada en valor dels recursos naturals, culturals i històrics del municipi. “Fa poc més de sis anys inauguràvem el Parc Miner i, d'alguna manera, en aquell acte començava una història de vinculació del turisme a Culla. Llavors descobrim que un recurs turístic necessita que qui vinga a visitar-lo s'emporte de la visita una sèrie de satisfaccions personals, que és el que mou avui en dia el turisme. En aquest moment començava una història que durant aquestos sis anys ha projectat Culla entre les primeres destinacions turístiques de l'interior de la província, i ho ha fet perquè se li han anat sumant tots els recursos turístics que a la gent li fa que el vindre ací siga un motiu d'alegria”.

En aquest sentit, Moliner ha destacat que aquest tipus de treball que la Diputació desenrotlla en tota la província i en aquest cas de Culla com a experiència pilot de la Ruta Templària. En el seu recorregut, acompanyat per l'alcalde de Culla, Víctor Fabregat, el president Moliner ha posat en valor l'important impuls a la dinamització econòmica que aquest tipus de projectes suposa per a la vida quotidiana d'un xicotet municipi de Culla durant tot l'any. “És una manera d'entendre el futur, una manera d'entendre que hi ha possibilitats de pivotar sobre el turisme una part de la nostra subsistència, del nostre futur, i és un treball col·lectiu”.

Cal tindre en compte que amb aquestes actuacions la Diputació consolida Culla com referent turístic interior de la marca 'Territori Templer' amb què està treballant a convertir el llegat de la famosa Orde del Temple en un reclam turístic i cultural de primer nivell per a la província.

En aquest sentit, és important assenyalar que aquesta actuació es contextualitza en les realitzades ja com a part del Pla director del Castell de Peníscola, seu a la costa de 'Territori Templer', amb l'objectiu d'impulsar el benefici econòmic i turístic dels recursos patrimonials de la província als seus pobles.

Unes rutes turístiques que continuen en la resta de la província

Junt amb Culla i Peníscola, seus del 'Territori Templer' a l'interior i la costa de Castelló respectivament, aquest projecte turístic i cultural implica una dotzena de municipis castellonencs que es veuran beneficiats per aquestes actuacions, com són: Santa Magdalena de Polpís, Alcalà de Xivert, la Salzadella, Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, les Coves de Vinromà, Vistabella del Maestrat, Atzeneta del Maestrat i Borriana.