La Diputació inverteix 40.000 euros en el col·legi del Forcall

La Diputació inverteix 40.000 euros en el col·legi del Forcall
1 de Juny de 2017

El Govern provincial ha finançat el 95% de les obres d'adequació del menjador escolar del centre educatiu dels Ports

1 de juny. La Diputació de Castelló ha respost a la demanda del veïnat del Forcall i de la comarca dels Ports per mitjà d'una inversió de 40.000 euros, que ha permés garantir i millorar el servei de menjador escolar en l'únic col·legi públic d'educació primària del municipi.

De fet, i a través d'un conveni amb l'Ajuntament pel qual el Govern provincial s'ha fet càrrec del 95% de la inversió total, xifrada en 42.084 euros, l'Administració provincial ha “sumat un nou argument a la campanya Repoblem per a consolidar la població en el medi rural castellonenc per mitjà de més i millors serveis que ens permeten combatre l'envelliment poblacional”.

No en va, segons ha remarcat el president provincial respecte a unes obres concloses el passat 12 de maig, “el fer una reforma en el col·legi que permeta amb el menjador que puguen vindre més xiquets i xiquetes, que tinguen millors serveis i que aquesta estructura comarcal que es vertebra en el medi educatiu entorn al centre del Forcall puga tindre millors serveis, servirà perquè moltes famílies continuen pensant que no hi ha millor lloc per a viure que al seu municipi”.

Millora de la residència

I ho facen perquè “creem expectatives de futur en el medi rural”. Moliner ha insistit en la importància de “preservar i lluitar contra la despoblació i contra l'envelliment poblacional” i fruit d'aquesta creença materialitzada en la campanya Repoblem, el Govern provincial està actuant, també de la mà de l'Ajuntament, en la residència de majors “perquè la suma de moltes coses xicotetes facen que aquest siga un territori pel qual val la pena apostar”.

“La lluita contra aquest repte sociodemogràfic és un eix estratègic dins de la nostra gestió, perquè entenem que el futur d'aquesta província s'ha d'escriure en la varietat i diversitat de tots els pobles. No té sentit que pensem en un futur en què tots visquen a les grans ciutats, ja que perdríem l'essència d'aquesta província que és tot allò que li aporta el medi rural en història, tradició, paisatge, cultura, gastronomia... I perquè aquestos pobles seguesquen vius hem de dotar-los de més i millors serveis, com en aquest cas a l'apostar per més educació i mes atenció a la dependència”.