La Diputació inicia la Fira de la Cervesa Artesanal Castelló Ruta de Sabor

La Diputació inicia la Fira de la Cervesa Artesanal Castelló Ruta de Sabor
21 d'Octubre de 2017

La Diputació de Castelló reuneix des d'aquesta vesprada i fins a diumenge que ve a la nit cervesers i productors agroalimentaris de la província en la I Fira de la Cervesa Artesanal Castelló Ruta de Sabor, que té lloc en la Plaça Les Aules de Castelló.

20 d'octubre. La Diputació de Castelló reuneix des d'aquesta vesprada i fins a diumenge que ve a la nit cervesers i productors agroalimentaris de la província en la I Fira de la Cervesa Artesanal Castelló Ruta de Sabor, que té lloc en la Plaça Les Aules de Castelló. Aquest nou esdeveniment serà una de les 21 accions amb què el Govern Provincial, a través de la seua marca Castelló Ruta de Sabor, fomentarà el consum de productes autòctons fins a finals d'any i després de la recent incorporació de 40 nous productors a l'element diferenciador.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha recorregut part de la fira aquesta vesprada, coincidint amb la seua obertura. “Reunim en un mateix espai distints productors de cervesa artesanal de la nostra província i a alguns dels millors i més representatius aliments de la nostra gastronomia. Tenim el millor rebost de la Mediterrània i amb iniciatives com aquesta, des de Castelló Ruta de Sabor, volem convertir la gent de Castelló en els millors ambaixadors dels productes de la nostra terra”.

Cal assenyalar que participen en la fira cinc productors de cervesa artesanal de Castelló, com són Castelló Beer Factory, Cervesa Montmirà, Badúm, Isanbeer i Canabeer.

La música en directe així com el foodtruck amb menjar de Castelló Ruta de Sabor constitueixen al·licients complementaris a la rica varietat de cerveses artesanals elaborades a municipis de la província que ja es poden paladejar.

Més de 100 productes ja inclosos en la marca

La consolidació de la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor com a element dinamitzador del sector agroalimentari de la província és ja una realitat, amb la recent inclusió de 40 nous productors. Són ja amb això 80 productors i més de 100 productes de 14 sectors agroalimentaris diferents.

L'ambició de la Diputació de Castelló amb la posada en valor de la gastronomia de la província és tal que el Govern de la província ja treballa en la creació de Castelló Ruta de Sabor com nou producte turístic de Castelló.

Així, a través del recurs gastronòmic dels productes i tot el seu procés d'elaboració als municipis de Castelló, la Diputació treballarà de la mà de municipis i productors per tal de valorar aquestos productes, tot el patrimoni natural i cultural vinculat a ells i aconseguir atraure visitants als pobles, no sols a través de la realització de jornades gastronòmiques i comercials, sinó també incorporar tota una sèrie d'experiències turístiques amb més oferta complementària que permeten a les visites conéixer els pobles de Castelló a través de la seua tradició gastronòmica.