La Diputació impulsa la 510 Fira de Sant Andreu de Cabanes

La Diputació impulsa la 510 Fira de Sant Andreu de Cabanes
23 de Novembre de 2017

La Diputació de Castelló impulsa la 510 edició de la Fira de Sant Andreu de Cabanes com una de les festes tradicionals més importants de la província en aquestes dates al crear, en col·laboració amb l'Ajuntament i a través de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor, el I Espai Gastronòmic.

23 de novembre. La Diputació de Castelló impulsa la 510 edició de la Fira de Sant Andreu de Cabanes com una de les festes tradicionals més importants de la província en aquestes dates al crear, en col·laboració amb l'Ajuntament i a través de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor, el I Espai Gastronòmic. A partir de demà i durant tot el cap de setmana, a través d'aquest espai que s'inclourà en el recinte de la fira, les visites podran degustar els millors productes de la província que estan inclosos en la marca guia de la Diputació de Castelló.

El diputat responsable de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha explicat que “aquesta acció forma part de la promoció dels productes de Castelló que estem fent en la recta final de l'any amb motiu de la proximitat de les festes de Nadal, data clau en el consum agroalimentari. Serà una oportunitat perquè la gent de Castelló ens convertim en els millors ambaixadors dels nostres productes, perquè tenim el millor rebost de la Mediterrània distribuït en la costa i l'interior de Castelló, amb els millors productes que dóna la nostra terra i el nostre mar, i així ho anem a comprovar una vegada més aquest cap de setmana”.

Entre les activitats programades en l'Espai Gastronòmic, les visites comprovaran el talent culinari dels cuiners de la zona amb un complet programa de showcookings amb alguns dels millors cuiners de la zona com l'estrela Michelin Miguel Barrera de Restaurant Cal Paradis, Nicolás Barrera de l'Espai Pou de Beca, Carlos Gutiérrez de Casa Roque Morella, David Buch de*Salons Casa Tere, Marc Martorell Sánchez L'AnticMolí i Anna Barceló de Motxilla de Sabor.

En l'Espai Gastronòmic tindran presència els millors vins de la IGP Castelló com Ildum Vinarius-Bellmunt i Oliver, Celler Mas de Rander, Celler Flors, Baró d'Alba; així com de degustacions de productes del terreny com Tot de Poble Productes Artesans, Brancal melmelada de temporada., la RICA TICA, Formatge de Catí, Embotits Marilen o Cervesa Badúm.

Augmentar el consum de productes de Castelló

La Diputació de Castelló està sumant noves iniciatives relacionades amb Castelló Ruta de Sabor i amb el mateix objectiu que va guiar al seu dia la creació d'aquesta marca guia: augmentar el consum de productes autòctons com a via de desenvolupament dels municipis de la província.

“En aquesta mateixa línia col·laborem aquest cap de setmana amb la Fira de la Cervesa Artesanal en la Pèrgola, o amb la Fira de la Tòfona del Toro, i estem organitzant els tastos maridats. Amb la proximitat del Nadal continuaran les accions que ens permeten millorar la visibilitat dels productes de Castelló. Volem que els productes de la nostra terra estiguen presents en totes les llars de la nostra província, perquè això equival a sumar riquesa a les nostres empreses, als nostres pobles i en definitiva a la nostra província”, ha explicat Roig.

Cal recordar que la Diputació ha consolidat Castelló Ruta de Sabor com una de les marques agroalimentàries vinculades a un territori amb major magnitud, ja que actualment aglutina 80 productors i més de 100 productes de 14 sectors productius distints.