La Diputació ha format més de 1.600 persones a través de l'Estratègia provincial d'ocupació

La Diputació ha format més de 1.600 persones a través de l'Estratègia provincial d'ocupació
17 d'Agost de 2017

Fins al passat mes de juliol el Govern provincial ha organitzat 153 tallers adreçats a persones desempleades, emprenedores i empreses

17 d'agost. L'Estratègia provincial d'ocupació dissenyada per la Diputació de Castelló enguany per mitjà d'una històrica inversió superior als 3,3 milions d'euros, ha permès que en el primer semestre de 2017 més de 1.600 castellonencs s'hagen beneficiat de les accions formatives programades pel Govern provincial.

Tot això, tal com ha destacat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, gràcies als 153 tallers organitzats en el si d'aquesta “ambiciosa estratègia dissenyada per a fomentar la inserció laboral i impulsar el creixement empresarial a la nostra província. D'aquesta manera, fem de la formació, l'assessorament i la tutorització personalitzada el millor recurs per a ajudar aquelles persones que busquen treball o millorar la seua situació laboral i aquelles empreses que ambicionen créixer i, amb això, sumar oportunitats laborals i econòmiques a Castelló”.

Amb aquest objectiu, la institució provincial ha confeccionat una completa Estratègia provincial d'ocupació formada per més de 40 accions estratègiques, entre les quals destaca una completa oferta de tallers formatius adaptada als tres plans dissenyats: persones desempleades, emprenedores i empreses, per a “ajustar al màxim la nostra oferta a la demanda, complint així amb les expectatives de les persones usuàries”.

Més de 110 tallers per a persones desempleades

És el cas de les 114 accions formatives organitzades dins de l'Estratègia d'ocupació adreçada a persones desempleades i que fins a juliol ha beneficiat ja més d'un miler de persones usuàries en les convocatòries organitzades a més de 40 municipis de la província, amb especial atenció a l'interior de Castelló per a “sumar valor afegit als perfils professionals de la gent que busca treball i que puga d'aquesta manera adaptar el seu talent a les demandes del mercat laboral”.

Així, les localitats i mancomunitats que han acollit aquestos tallers formatius a més dels organitzats en els centres CEDES de la Diputació han estat fins a la data les següents: Alcalà de Xivert, l'Alcora, Almassora, Artana, Eslida, Atzeneta del Maestrat, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Cabanes, Torre d'en Domènech, Cortes de Arenoso, Xilxes, Geldo, la Pobla Tornesa, la Vilavella, les Coves de Vinromà, Moncofa, Navajas, Nules, Onda, Orpesa, Peníscola, Sant Joan de Moró, Sant Mateu, San Rafael del Río, Torreblanca, Traiguera, la Vall d'Alba, la Vall d'Uixó, Vila-real, Vinaròs, Vistabella, Viver, Jérica i les mancomunitats de l'Alt Palància, Espadà-Millars i els Ports.

Més de 200 persones emprenedores beneficiades

Per la seua banda, un total de 206 persones emprenedores de la província s'han beneficiat de l'oferta formativa inclosa dins del Pla II de l'Estratègia provincial d'ocupació adreçada a oferir-los les eines per a transformar la seua idea de negoci en una realitat empresarial amb garanties.

En aquest cas, les 25 accions formatives han tingut lloc a la Vall d'Uixó, Vila-real, Peníscola, Benicàssim, Vinaròs, la Mancomunitat dels Ports i el Consorci Pacte Comarcal per l'Ocupació de la Plana Baixa, amb un taller organitzat a Moncofa.

767 entitats involucrades en el Pla III

Finalment, Aguilella ha insistit en la transcendència del programa formatiu adreçat a les empreses, amb 14 tallers ja celebrats amb 266 assistents. No en va, fins a la data un total de 767 entitats castellonenques han participat en accions del dit pla, en aspectes com ara la formació, l'assessorament o el reforç en accions estratègiques com l'Acceleradora de Vendes, el Castelló Global Program o el Servei de Prospecció d'Ocupació.