La Diputació consolida Culla com referent turístic interior del 'Territori templer'

La Diputació consolida Culla com referent turístic interior del 'Territori templer'
6 de Decembre de 2017

La Diputació de Castelló ha rehabilitat tres dependències a Culla per a consolidar aquest municipi com referent turístic interior de la marca 'Territori templer' amb què la Diputació està treballant a convertir el llegat de la famosa Orde del Temple en un reclam turístic i cultural de primer nivell per a la província.

6 de desembre. La Diputació de Castelló ha rehabilitat tres dependències a Culla per a consolidar aquest municipi com referent turístic interior de la marca 'Territori templer' amb què la Diputació està treballant a convertir el llegat de la famosa Orde del Temple en un reclam turístic i cultural de primer nivell per a la província. El president de la Diputació, Javier Moliner, presentarà el divendres, junt amb l'alcalde de Culla, Víctor Fabregat, les tres instal·lacions cedides per l'Ajuntament a la Diputació per al seu desenvolupament com a atractius turístics.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat “el compromís del Govern provincial de convertir els nostres recursos patrimonials en una font inesgotable d'oportunitats per a generar riquesa i creixement als nostres pobles i sumar valor al territori. Es tracta de convertir al passat en el millor aliat del nostre present i el nostre futur, dinamitzant els recursos patrimonials al servei de la dinamització turística i econòmica dels nostres pobles”.

En aquest sentit, és important assenyalar que aquesta actuació es contextualitza en les realitzades ja com a part del Pla director del Castell de Peníscola, seu a la costa de 'Territori templer', amb l'objectiu d'impulsar el benefici econòmic i turístic dels recursos patrimonials de la província als seus pobles.

“Treballem per a fer dels nostres recursos patrimonials productes turístics, experiències que atraguen milers de visitants als nostres pobles. En aquest cas exportem el potencial turístic del Castell de Peníscola a la resta de municipis amb aquestos itineraris turístics i culturals”, ha explicat el vicepresident Sales.

Una dotzena de municipis implicats en 'Territori templer'

Junt amb Culla i Peníscola, seus del 'Territori templer' a l'interior i la costa de Castelló respectivament, aquest projecte turístic i cultural implica una dotzena de municipis castellonencs que es veuran beneficiats per aquestes actuacions com són: Santa Magdalena de Polpís, Alcalà de Xivert, la Salzadella, Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, les Coves de Vinromà, Vistabella del Maestrat, Atzeneta del Maestrat i Borriana.