La Diputació celebra el Dia Internacional de la Dona Rural amb la I Escola de la Tardor

La Diputació celebra el Dia Internacional de la Dona Rural amb la I Escola de la Tardor
16 d'Octubre de 2017

La Diputació de Castelló celebra avui, 15 d'octubre, el Dia Internacional de la Dona Rural, amb l'impuls a la I Escola de la Tardor 'L'economia verda i nova ruralitat en clau de gènere' que realitza en col·laboració amb la Cooperativa Hort del Manyano i que tindrà lloc els dies 9 i 10 de novembre a Morella.

15 d'octubre. La Diputació de Castelló celebra avui, 15 d'octubre, el Dia Internacional de la Dona Rural, amb l'impuls a la I Escola de la Tardor 'L'economia verda i nova ruralitat en clau de gènere' que realitza en col·laboració amb la Cooperativa Hort del Manyano i que tindrà lloc els dies 9 i 10 de novembre a Morella. A través de dues intenses jornades de conferències, taules redones i activitats obertes al debat, El Govern provincial recolza aquesta trobada que reunirà dones emprenedores de l'àmbit rural de distints punts d'Espanya per visibilitzar la nova ruralitat en clau de gènere.

El president de la Diputació, Javier Moliner, s'ha reunit amb Esperanza Meléndez i Gerardo Chiva, d'Hort del Manyano, per a conéixer els detalls de la convocatòria. “Volem visibilitzar el treball que les dones dels nostres pobles estan fent per desenvolupar noves oportunitats en l'entorn rural. Som molt conscients que bona part del nostre territori és rural, volem que així ho continue sent, però volem que les nostres dones tinguen cada dia més i millors oportunitats per a desenvolupar el seu projecte vital als nostres pobles, i fer-ho amb qualitat de vida”.

En aquest sentit, Moliner ha conegut en primera persona la qualitat de les ponents que participaran en el programa. “Els responsables de l'organització s'han preocupat per dissenyar un programa plural, amb presència de dones professionals de sectors i activitats tan diverses com l'agricultura i la ramaderia fins a l'arquitectura, l'hosteleria i el sector serveis o les treballadores socials. A més, al marge de les ponents, esperem la implicació del teixit empresarial i d'emprenedores de l'interior de la nostra província en aquesta iniciativa, perquè siga el més profitosa per a totes les participants”.

Entre les participants en la I Escola de la Tardor, el dia 9 de novembre destaca la ponència de Neus Albertos Meri, treballadora social i premi Isabel Ferrer 2017, també la trobada amb Marisa Soleto Ávila, llicenciada en dret i directora de la Fundació Dones. Sobre la taula, temes tan interessants com 'La realitat de les dones davant de les noves ruralitats i l'ocupació', i xarrades i col·loquis com el que es refereix a la ramaderia i l'agricultura 'experiències i testimonis de dones des d'una perspectiva de nova ruralitat en clau de gènere'.

Emprendre i dirigir en femení també amb Repoblem

El suport de la Diputació de Castelló a aquesta trobada de dones s'emmarca en el treball del Govern provincial per impulsar les oportunitats de les dones emprenedores, empresàries i desempleades de la província a través del programa de promoció econòmica 'Emprendre i dirigir en femení'.

Són una vintena d'accions formatives específicament adreçades a les dones de la província les que conformen aquest programa amb què en 2016 la Diputació va ajudar més de 600 dones de Castelló a desenvolupar la seua oportunitat laboral. Unes activitats que es desenvolupen o bé en els cinc centres CEDES que la Diputació té a l'interior de la província, o a través dels ajuntaments.

Tot aquest treball per ajudar especialment les dones dels municipis de l'interior es correspon amb l'objectiu estratègic de la Diputació amb el seu programa Repoblem per consolidar població en el territori, especialment en l'àmbit rural de Castelló.