L'èxit de les jornades trufícolas de Diputació enforteix el projecte Castelló Ruta de Sabor

L'èxit de les jornades trufícolas de Diputació enforteix el projecte Castelló Ruta de Sabor
17 de Novembre de 2017

L'èxit de públic que estan tenint les jornades trufícolas de la Diputació de Castelló enforteix l'aposta del Govern provincial per posicionar els productes de qualitat de la província com a via de desenvolupament i de futur dels pobles de Castelló, a través de la marca Castelló Ruta de Sabor.

17 de novembre. L'èxit de públic que estan tenint les jornades trufícolas de la Diputació de Castelló enforteix l'aposta del Govern provincial per posicionar els productes de qualitat de la província com a via de desenvolupament i de futur dels pobles de Castelló, a través de la marca Castelló Ruta de Sabor. Així, el Govern provincial continuarà avui en el CEDES d'Albocàsser el cicle formatiu que fomenta la truficultura i multiplicarà el seu efecte dinamitzador al territori.

El diputat responsable, Pablo Roig, ha destacat la necessitat “d'aprofitar totes les oportunitats que brinda al nostre interior el cultiu d'aquest preat fong. L'èxit de públic que tenim en cada una de les sessions que ja s'han dut a terme en el Centre CEDES de Llucena, en el de Morella i en l'edifici de Noves Dependències de la Diputació a Castelló, demostra que hi ha molt interés als nostres pobles per explorar les oportunitats que brinda el cultiu d'aquest preat fong”.

Cal recordar que aquesta iniciativa forma part de l'impuls del Govern provincial als recursos que ofereix Castelló per a dinamitzar el territori per tal de multiplicar les oportunitats de desenvolupament de l'interior de la província.

Posicionar l'interior com referent

Avui continuarà aquest cicle per a aprofitar tot el potencial de desenvolupament rural de la truficultura i que permetrà que la Diputació sume arguments a l'hora de “posicionar el nostre interior com referent en la producció i coneixement d'aquest preat fong, obrint-li d'aquesta manera nombroses oportunitats de futur a aquestos pobles”.

Cal destacar que el curs va adreçat a totes aquelles persones interessades a aprofundir els seus coneixements sobre la tòfona, des d'estudiants, persones emprenedores, agricultors o professionals del sector agrícola o forestal. La inscripció gratuïta al curs s'ha de formalitzar en el correu castelloterradetrufes@dipcas.es.

Ja s'han realitzat aquestos dies dues de les Jornades Tècniques Formatives 'Establiment i viabilitat de plantacions truferes' en el Centre CEDES de Llucena i en el de Morella amb un gran seguiment de públic, avui tindran lloc a Albocàsser i el 19 de gener en el Centre de Desenvolupament, Informació i Promoció Rural de l'Alt Palància a Villanueva de Viver.

Servei d'Assessorament en Truficultura

Dins de la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme en la zona de l'interior, la Diputació va crear el Servei d'Assessorament en Truficultura, per mitjà del qual ofereix atenció presencial, telefònica o per adreça electrònica a l'agricultor que té una plantació trufera. “Es tracta de reforçar la tòfona com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de l'interior de la província”, ha explicat Roig.