Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Informadors turístics

Informadors turístics

3 de juliol. La Diputació de Castelló abanderarà la dinamització turística d'una trentena de municipis de la província a través de la seua línia d'ajudes per a contractar informadors turístics. El Govern provincial, dins del seu full de ruta marcada a l'hora de fer del turisme un pilar fonamental del teixit econòmic i laboral castellonenc, destinarà enguany un total de 186.928 euros perquè els 30 ajuntaments que així ho han sol·licitat, sense exclusions, puguen mantindre obertes les seues oficines de turisme durant tot l'any.

El vicepresident i Diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha destacat la transcendència d'una convocatòria de subvencions que “posem a disposició dels ajuntaments perquè facen del turisme un element tractor de la seua economia i una font d'oportunitats per a dinamitzar i desenrotllar el municipi aprofitant els innumerables encants que atresoren”.

Així, per mitjà d'una iniciativa que “en els últims anys ja ha demostrat la seua eficàcia a l'hora d'incentivar la promoció turística de les localitats beneficiàries”, el Govern provincial possibilitarà que els ajuntaments mantinguen obertes les seues oficines turístiques durant tot l'any “potenciant les seues oportunitats de dinamització turística. Gràcies a aquesta iniciativa, a més d'afavorir la inserció laboral als municipis, obrim un ampli ventall d'oportunitats turístiques que comporta, com s'ha demostrat en anys anteriors, major promoció turística i més visitants”.

I tot això, tal com ha volgut subratllar el vicepresident de Turisme, “durant tot l'any i no sols en la temporada estival. Gràcies a aquesta línia d'ajudes, afavorim que els ajuntaments contracten personal d'informació turística que es convertiran en el millor recurs del poble per a incentivar el turisme i el seu impacte sobre el teixit econòmic i laboral del municipi”.

Cal destacar que entre les comeses del personal d'informació turística subvencionat per la Diputació es troben el d'atendre les visites, realitzar visites guiades pels espais turístics de la localitat, així com el d'emprendre la promoció de l'oferta turística local en altres destinacions i en xarxes socials, a més de coordinar accions al llarg de l'any per a incentivar l'arribada de noves visites.

Els pobles que es van a beneficiar d'aquestes ajudes del Govern provincial són els següents: Vinaròs, Onda, Orpesa, Peníscola, Morella, Nules, Benicàssim, Torreblanca Albocàsser, Sant Mateu, Alcalà de Xivert, Almenara, Segorbe, Altura, Ares del Maestrat, Tírig, Benassal, Cabanes, Catí, el Forcall, Jérica, la Pobla de Benifassà, Montanejos, Moncofa, Navajas, Traiguera, Vilafamés i Xilxes.

Recurs per a Repoblem

Martínez ha volgut posar en valor la naturalesa de la majoria de municipis beneficiaris de la iniciativa “ja que es tracta de pobles d'interior amb xicotets recursos i que gràcies a aquest programa de personal informador turístic tindran una eina per a dinamitzar la seua economia a més de garantir un nou lloc de treball a la localitat que afavoresca que una família puga quedar-se a viure tot l'any al poble”.

I és que implementar totes aquelles iniciatives “que ens permeten consolidar la població al món rural castellonenc”, és un dels objectius prioritaris del Govern provincial tal com es demostra a través de la campanya Repoblem. “Aquesta província és única gràcies a la identitat dels seus 135 municipis i no podem permetre que cap municipi es quede arrere ni que a falta d'oportunitats faça que les persones hagen d'abandonar el seu lloc de residència”, ha ressenyat el vicepresident de Turisme.