Formació a la carta per a generar feina

Formació a la carta per a generar feina
7 de Maig de 2017

Aquesta nova iniciativa ajudarà a fer que les persones que busquen una ocupació tinguen més oportunitats després de finalitzar el curs

7 de maig. La Diputació de Castelló augmentarà la formació a les persones desempleades de la província per a cobrir la demanda laboral generada per les empreses a tota la província. Per a això, el Govern provincial arranca aquest mes el seu nou programa de formació a la carta, que s'ha inclòs enguany per primera vegada en el Pla de formació i intermediació laboral de l'Estratègia provincial per al foment de l'ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica.

Es tracta, tal com ha explicat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, d'un servei “que permetrà que les persones de la província que estan buscant una ocupació complesquen tots els requisits reals que ens estan traslladant les empreses. I alhora que formem les persones desempleades castellonenques perquè troben un lloc de treball, fem del talent provincial una font d'oportunitats per a millorar la competitivitat de les nostres empreses”.

Per a conéixer la formació a oferir i incentivar la inserció laboral a la província a través d'una formació orientada a empreses amb necessitats de contractació de personal qualificat, el Govern provincial s'ha reunit en les últimes setmanes amb les empreses adherides al servei de prospecció d'ocupació, que fa un any es va posar en marxa,

D'aquesta manera, l'Administració provincial “ajustarà al màxim l'oferta de la seua formació a la carta i ho farà per a brindar a les persones desempleades de la província un recurs formatiu gratuït, amb una formació tant teòrica com pràctica i que tindrà, tal com ens han assegurat les empreses que es beneficiaran d'ell, un elevat compromís d'inserció per part de les empreses inscrites”.

El dia 29, primer curs a la carta

Així, el 29 d'aquest mes arrancarà ja la primera acció formativa d'aquest programa amb el curs de personal tècnic d'il·luminació i so. Aquest primer projecte de formació a la carta, ha assegurat Aguilella, “parteix de la necessitat de contractació de cada vegada més tècnics d'il·luminació per a grans esdeveniments musicals i culturals que reclamen des del sector i que és degut a l'escassetat de personal qualificat en aquest àmbit, així com als avanços tecnològics que estan permetent el creixement de la professió”.

El curs tindrà una duració de 25 hores, 20 d'elles teòriques i les cinc restants pràctiques, en horari de dilluns a divendres de 15.00 a 20.00 hores. S'adreça a 15 persones, totes elles desempleades inscrites en l'Agència de Col·locació de la Diputació, sent necessari que tinguen coneixements d'informàtica i valorable formació i/o experiència en aquells temes relacionats amb la família professional d'imatge i so.

El termini d'inscripció per a aquest programa formatiu, finançat totalment pel Govern provincial, pel que serà gratuït per al seu alumnat, romandrà obert des de dimarts que ve fins al dia 16 d'aquest mes, a través de la web http://gestionandote.com/Agencia/cedes o telefonant al telèfon 964256597.

Implicació del sector ceràmic

El diputat de Promoció Econòmic ha incidit en la utilitat d'un projecte que “unirà sota una mateixa iniciativa l'oferta laboral de les empreses amb el talent de la gent de Castelló que busca treball i l'excel·lent acollida que està tenint en els principals sectors empresarials de la província”.

No en va, l'Associació de Tècnics Ceràmics organitzarà diversos cursos dins del programa de formació a la carta gestat per la Diputació. Així, tècnics d'ATC oferiran de forma gratuïta accions formatives d'especialització adreçades a dos col·lectius: per un costat a tècnics ceràmics en situació de desocupació i per un altre costat a persones desempleades en general, perquè exercesquen com a operadors en “una indústria que és, sense cap dubte, un dels principals pilars econòmics i laborals de la província”.