El castell de Peñíscola, espai per a la formació

El castell de Peñíscola, espai per a la formació
14 d'Abril de 2017

El Govern provincial inverteix 32.000 euros per a beques formatives d'informadors turístics que es prolongaran durant tres mesos

14 d'abril. La Diputació convertirà el principal referent turístic de la província en un espai per a la formació, alhora que millora els serveis per al turisme que visita el Castell de Peníscola. El Govern provincial ha aprovat en Junta de Govern l'adjudicació de vuit beques formatives en el castell, que tal com ha destacat el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, “afavoriran la inserció laboral de vuit joves estudiants castellonencs”.

D'aquesta manera, durant els tres mesos de la campanya estival les persones beneficiàries d'aquesta línia de beques, en les què l'Administració provincial invertirà 32.000 euros, “convertiran la fortalesa papal en un espai per a l'aprenentatge i en una oportunitat per a oferir un valor afegit als seus currículums a l'hora de llançar-se al mercat laboral. Tot això millorant la informació i els serveis de les desenes de milers de visitants del castell”.

En aquest sentit, Sales ha explicat que durant el període formatiu remunerat les vuit persones becades “a més de sumar coneixement i experiència laboral, seran un actiu per a potenciar l'empremta social i turística que té el Castell de Peníscola, no sols per a la localitat sinó també per a tota la província”.

“Gràcies a la seua presència en el Castell durant els tres mesos en què més visitants rep el monument, aconseguirem oferir la millor experiència possible al turisme que recorre les seues instal·lacions, millorant inclús, si és possible, el producte cultural i turístic oferit i incrementant d'aquesta manera la percepció que el castell ofereix a les seues visites”.

Prop de 800.000 euros en beques formatives

Cal recordar que a més d'aquest paquet de beques en el Castell de Peníscola, el Govern provincial destinarà prop de 800.000 euros per a materialitzar un complet programa de beques que arribaran a diferents àmbits laborals i socials.

Així la major partida específica en concepte de formació retribuïda serà la destinada a les persones amb títols universitaris acabats d'obtindre, gràcies a una inversió de 109.950 euros, mentres que s'enfortirà la col·laboració amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI) amb 140.000 euros.

En paral·lel a aquestes convocatòries formatives, a més, el Govern provincial aprovarà enguany nombroses beques “que a més de formar les persones beneficiàries tindran un important retorn a la província, ja que permetran millorar la conservació, l'atenció i la divulgació del nostre patrimoni natural, històric, cultural i arquitectònic”.

D'aquesta manera, al llarg de l'any el Govern provincial destinarà 132.000 per a formar estudiants dins del Servei de Restauració, 18.900 euros per a beques d'investigació sobre recursos pesquers, 48.000 euros en beques per a l'Arxiu Històric o 12.000 euros a becar personal per als punts d'informació dels museus i la mateixa quantia en l'àrea d'Arqueologia.