Diputació intensificarà els treballs per a frenar la proliferació del mosquit tigre

Diputació intensificarà els treballs per a frenar la proliferació del mosquit tigre
19 de Maig de 2017

El Servei Provincial de Plagues analitzarà setmanalment els possibles focus d'insectes als 48 pobles del mapa de risc

19 de maig. La Diputació de Castelló intensificarà fins a setembre els mostrejos en els diferents focus de proliferació d'insectes als 48 municipis que integren el mapa de risc provincial, elaborat pel Servei Provincial de Plagues junt amb el departament d'entomologia de la Universitat de València.

Per a això, el Govern provincial incrementarà els treballs de camp que l'han portat a realitzar fins a 45 visites des del passat 17 de febrer fins ahir mateix “amb l'objectiu d'analitzar en tot moment en quina fase es troben els punts calents en què s'han detectat mosquits en fase larvària, perquè els ajuntaments sàpien com han d'actuar perquè no genere problemes entre els seus veïnats”.

Així, el diputat de Sostenibilitat, Mario García, ha avançat que “des que en l'última setmana l'augment de la temperatura ha accelerat el procés de maduració de les larves, hem incrementat els treballs de camp que realitza el personal investigador de la Universitat de València a la nostra província”.

Un treball fruit del conveni firmat entre Universitat i Administració provincial pel qual el Govern provincial destinarà enguany fins a 36.000 euros perquè “des de mitjans d'aquest mes les visites de camp a les 48 localitats castellonenques en què hem trobat possibles nius de mosquits es realitzaran de forma setmanal, per a combatre la seua proliferació i que no creen un problema per a la salut pública.

D'aquesta manera, els quatre investigadors que duen a terme les preses de mostres amb l'entomòleg Ricardo Jiménez al front, actuaran fins que concloga la temporada estival a tots els pobles dins del mapa de risc, després d'haver buscat “possibles punts calents als 135 municipis de la província perquè ningú haja de veure com els mosquits li arruïnen el seu dia a dia”.

Informes periòdics

En aquest sentit, García ha recordat que arran d'aquest increment en les visites, des de mitjans d'aquest mes de maig i fins a octubre el personal tècnic municipal tindrà informes detallats amb la geolocalització dels punts de mostreig realitzats, així com les espècies trobades i les recomanacions a realitzar perquè actuen per a neutralitzar-les. Cal destacar que aquestos informes estan accessibles en el portal web (http://www.dipcas.es/es/serveiplagues.html) on municipis amb marjals com ara Borriana o Nules tenen ja fins a set informes.

Respecte d'això, i encara que el diputat provincial ha ressaltat que “no hi ha una norma establida per a controlar amb garanties una possible plaga, des del passat mes de març i fins a octubre els ajuntaments haurien de realitzar una mitjana de 18 intervencions sobre els punts de proliferació de mosquits que els hem detectat”.