Diputació converteix Cevisama en una font d'oportunitats per al sector ceràmic

Diputació converteix Cevisama en una font d'oportunitats per al sector ceràmic
20 de Febrer de 2017

El Gobern Provincial lidera a través de l'estand provincial la participació del taulellet castellonenc en la major fira del sector a nivell nacional

20 de febrer. “Des d'avui, i durant tota la setmana, l'agenda de Diputació estarà vinculada a Cevisama per a convertir aquesta edició en la major font d'oportunitats per al sector ceràmic castellonenc. Perquè volem liderar el desenvolupament econòmic de la província i què millor forma de fer-ho que liderant el desembarcament provincial en la fira i treballant perquè el clúster castellonenc isca encara més reforçat com el referent mundial que ja és”.

Així de clar s'ha expressat el president de la Diputació, Javier Moliner, durant la presentació de l'estand que el Govern provincial ha habilitat en la major cita nacional del sector ceràmic per a “contribuir al creixement i a la creació de noves oportunitats de negoci per a un sector tractor de l'economia castellonenca”.

I és que Moliner ha destacat que “aquesta gran cita anual del sector empresarial del taulellet és, alhora, la gran cita anual del sector empresarial industrial de la província. Castelló és una província bressol de la ceràmica que avui mira amb il·lusió i expectativa el que pot donar de si aquesta fira i per això, des del Govern provincial enteníem que calia acudir a aquesta cita amb il·lusió i d'una forma extraordinària”.

Reivindicació institucional

De la mà de tots els ajuntaments amb indústria ceràmica, tal com ha subratllat Moliner “durant els pròxims cinc dies convertirem aquest estand en el millor argument perquè sota una mateixa veu, la província unida reivindique el talent, esforç, lideratge i iniciativa castellonenca que han fet de la ceràmica una indústria que genera més de 22.000 ocupacions a la província i que, com no pot ser d'una altra manera, és un motiu d'orgull per al territori”.

És per això que el president provincial ha insistit en el paper cohesionador adoptat per la Diputació al fer del seu estand en Cevisama, impulsat junt amb ITC-UJI i ATC, “el gran punt de trobada de la ceràmica castellonenca”. “El ceràmic és un sector global i transversal a tota la província, clau per al desenvolupament econòmic, social i laboral de Castelló que mereix un desembarcament institucional en Cevisama a la seua altura, liderat pel Govern provincial i en el que tots treballarem units amb un objectiu comú: que el taulellet castellonenc continue creixent i obrint noves vetes de mercat”.

Més de 25 presentacions

Per a això, i després de la presentació en Fira València de l'estand a càrrec del president provincial, aquest espai habilitat per la Diputació s'omplirà d'activitat i treball amb fins a 25 presentacions i reunions que dinamitzaran l'estand “sota l'única premissa d'encoratjar i donar suport institucional al sector ceràmic castellonenc”.

Així, un total d'11 localitats de la província amb indústria ceràmica aprofitaran l'estand del Govern provincial per a valorar i divulgar la importància de la ceràmica a tota la província i el seu pes a nivell industrial i en matèria d'exportació. És el cas dels pobles de l'Alcora, Onda, Ribesalbes, Llucena del Cid, la Vall d'Alba, Sant Joan de Moró, Nules, Vila-real, Borriana, Almassora i Betxí.

D'aquesta manera, ha reivindicat Moliner, “tots els ajuntaments podran presentar les seues iniciatives en matèria ceràmica en un estand que permetrà que tot el món sàpiga a través d'aquest espai institucional de suport clar en què representem tota la ciutadania d'una província que continua veient el sector ceràmic com una aposta clara de futur”.

Defensa sector referent en el món

Tot això per a sumar tota la província al treball ja emprés per la Diputació per a “defendre a ultrança el taulellet castellonenc enfront d'altres mercats i administracions, treballant per a millorar la competitivitat de les nostres empreses i reivindicant per tot el món el seu talent, esforç innovador i qualitat única que el converteixen en la millor opció constructiva per a qualsevol espai”.

En aquest sentit, Moliner ha recordat que la indústria ceràmica provincial representa el 95% de la producció nacional, un total de 15.000 ocupacions directes i fins a 7.000 indirectes a Castelló amb més de 3.300 milions de facturació anual que l'han portat a liderar l'exportació ceràmica a Europa”.