Comencen les IV Jornades de l'Oli i els Fruits Secs de la Diputació en el Maestrat

Comencen les IV Jornades de l'Oli i els Fruits Secs de la Diputació en el Maestrat
8 de Novembre de 2017

La Diputació de Castelló dinamitzarà l'activitat turística dels municipis de l'Alt i Baix Maestrat amb les IV Jornades Gastronòmiques de l'Oli i els Fruits Secs durant els caps de setmana a partir de dissabte que ve, 11 de novembre, i fins al 16 de desembre

8 de novembre. La Diputació de Castelló dinamitzarà l'activitat turística dels municipis de l'Alt i Baix Maestrat amb les IV Jornades Gastronòmiques de l'Oli i els Fruits Secs durant els caps de setmana a partir de dissabte que ve, 11 de novembre, i fins al 16 de desembre. Amb això, el Govern provincial uneix, a través del seu projecte Castelló Ruta de Sabor, l'oferta gastronòmica de vuit municipis i 13 restaurants i fa d'això un important recurs turístic i dinamitzador de l'activitat dels municipis de l'interior.

El diputat provincial de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha insistit en el doble objectiu d'aquestes iniciatives. “D'una banda, contribuïm a través de la marca guia Castelló Ruta de Sabor a la posada en valor de productes autòctons tan nostres com l'oli i els fruits secs. D'un altre, i a partir de la seua posada en valor, estem ajudant els pobles a mantindre més activitat en els seus restaurants i comerços, la qual cosa genera dinamització econòmica al seu dia a dia”.

Les jornades tenen la participació de restaurants dels municipis de Càlig, Cervera del Maestre, Culla, les Coves de Vinromà, Rossell, Sant Jordi, Sant Mateu i Xert.

“A més de degustar la bona gastronomia que ofereixen, aquestes jornades proporcionen l'oportunitat de conéixer el ric patrimoni històric i natural d'aquestos municipis, passejar pels seus carrers, realitzar compres de productes típics i imbuir-se del seu ambient acollidor”.

10.000 turistes addicionals als pobles per les jornades gastronòmiques

La Diputació de Castelló preveu atraure més de 10.000 turistes addicionals als pobles de la província amb un impacte econòmic superior als 500.000 euros a través de les jornades gastronòmiques programades fins a finals d'any.

I és que el bon comportament que està tenint l'aposta del Govern provincial de posar en valor els productes autòctons com a motor turístic amb 'Castelló ruta de sabor' fa preveure que les tres jornades gastronòmiques que impulsa aquest últim trimestre de l'any continuen amb els bons resultats que estan tenint fins ara.

Cal tindre en compte que el Govern provincial està implicant 27 municipis i 47 restaurants i cellers en les tres jornades gastronòmiques que organitza durant aquest últim trimestre de l'any: les VI Jornades Gastronòmiques de les Carns, l'Oli i el Vi, les IV Jornades Gastronòmiques de l'Oli i els Fruits Secs, i les VI Jornades Gastronòmiques dels Bolets, Carns i Productes de la Tardor.


 

Tota la informació d'aquestes jornades està accessible en el portal del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació www.turismedecastello.com