Al costat de ALCER, per a millorar la qualitat de vida dels malalts de renyó

Al costat de ALCER, per a millorar la qualitat de vida dels malalts de renyó
4 de Març de 2017

Vicente-Ruiz: “Ajudarem a millorar la qualitat assistencial de les persones malaltes, així com a brindar més suport també a les famílies”

4 de març. La Diputació de Castelló s'ha aliat un any més amb ALCER Castàlia per a millorar la qualitat de vida de les persones malaltes renals de la província. La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, s'ha reunit amb Juan Doménech, president de l'associació per a la lluita contra les malalties renals de la província de Castelló, amb l'objectiu de formalitzar un conveni de col·laboració “necessari i que ens permetrà millorar la qualitat de vida de les persones malaltes renals i els seus familiars, millorant la seua adaptació a la malaltia i als tractaments”.

Així, per mitjà d'un conveni xifrat en 15.000 euros, el Govern provincial subvencionarà el programa d'atenció psicosocionutricional que impulsa ALCER Castàlia en els set centres d'hemodiàlisi de la província per a “estar al costat de les persones malaltes renals de Castelló i complementar el tractament medicosanitari que reben amb un tractament psicosocial i nutricional que cobresca els diferents aspectes que s'inclouen en matèria de salut i benestar de la persona”.

Discriminació negativa del Consell amb les persones malaltes de Castelló

En aquest sentit, el president d'ALCER Castàlia ha insistit en la necessitat que “des del Consell s'augmenten els recursos públics per a atendre amb garanties totes les persones pacients renals. Mentres a la Comunitat Valenciana la sanitat pública atén un 35% de les persones malaltes, a la província la xifra baixa, i molt, al 9% i això és quelcom que no pot continuar així”.

Respecte a l'acord de col·laboració, Vicente-Ruiz, ha ressenyat que anar de la mà “d'una associació com ALCER i poder oferir-los un merescut suport a l'encomiable treball que realitzen, ens permetrà millorar el benestar de les persones castellonenques que pateixen problemes renals”.

I fer-ho a través de tres eixos d'actuació, psicològica, social i nutricional, que permeten previndre i tractar els trastorns psicològics de les persones malaltes renals en hemodiàlisi, donar resposta a les carències socials que presenten els pacients i disminuir els problemes ocasionats per una incorrecta alimentació durant l'hemodiàlisi.

Tot això, tal com ha incidit la diputada d'Acció Social, amb un objectiu clar: “la millora de la qualitat de vida de les persones malaltes renals i els seus familiars, millorant la seua adaptació a la malaltia i als tractaments, alhora que es treballa en la prevenció de la IRC i la sensibilització a la societat sobre la importància de la donació d'òrgans”.