Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Mes Tarancón
Mes Tarancón
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2017
Dia de la Província 2017
Fòrum Despoblació
Fòrum Despoblació

Afavorint el creixement empresarial a la província

Afavorint el creixement empresarial a la província

24 d'abril. La Diputació capitalitzarà enguany el major programa de suport al creixement empresarial que s'organitza a la província. El Govern provincial ha donat un pas més a l'hora d'afavorir la creació d'ocupació a Castelló i impulsar la competitivitat del teixit empresarial castellonenc i invertirà prop de 50.000 euros per a finançar de forma íntegra el programa Castelló Global Program.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat aquest matí la cinquena edició d'una iniciativa impulsada junt amb dues institucions “claus per a la província com són Espaitec i el CEEI i que són els millors companys d'equip que podíem trobar per a impulsar aquest ambiciós programa per a l'impuls del talent i creixement empresarial a una província que és terra de talent inesgotable i de persones emprenedores valentes, que han alçat grans empreses”.

És per això que “conscients de l'enorme potencial de moltes de les nostres empreses i del que ofereixen a aquesta terra, sempre hem estat al costat de totes aquelles iniciatives que porten innovació, multipliquen oportunitats i ajuden a créixer les nostres empreses”.

Rècord d'empreses beneficiàries

Com és el cas d'una proposta que en aquesta edició incrementarà el nombre de les empreses beneficiàries fins a arribar a un total de 15, que creixeran al costat dels millors experts en desenvolupament i innovació empresarial permetent que la Diputació “lidere una vegada més la creació d'oportunitats i desenvolupament econòmic de la nostra província per a aconseguir canalitzar fins a l'última gota de talent al servei de la societat castellonenca”.

En aquest sentit, durant la presentació realitzada junt amb Justo Bellón, director del CEEI i el director acadèmic d'Espaitec, David Cabedo, Moliner ha destacat que “el Govern provincial estarà sempre al costat del teixit empresarial i laboral castellonenc perquè un dels nostres eixos estratègics és vetlar per l'ocupació i desenvolupament econòmic de la nostra província i per a això, Castelló Global Program és valor per a la nostra terra. És talent que reverteix en el territori, generant oportunitats per als nostres pobles, que ens dota amb la màxima competitivitat i ens fa sentir-nos orgullosos d'aquesta terra”.

Característiques del programa

El president provincial ha subratllat que aquesta iniciativa, que ha obert avui un termini d'inscripció que romandrà obert fins al 20 de maig “proporcionarà a persones emprenedores i empreses amb alt potencial de creixement eines i coneixement per a elaborar un pla de creixement empresarial”.

Així, el programa s'obri a tres tipus d'empreses: empreses de recent creació, amb una antiguitat entre 2 i 5 anys i uns ingressos mínims anuals de 50.000 euros; aquelles que ja estiguen consolidades a la recerca d'innovació, amb una antiguitat entre 5 i 15 anys i ingressos mínims de 100.000 euros i, finalment, empreses familiars amb canvi generacional, amb més de 15 anys d'antiguitat i ingressos mínims anuals de 150.000 euros.

Amb tot, les 15 empreses seleccionades rebran, al llarg de sis mesos, un complet pla formatiu, amb tallers pràctics i mentorització dels millors experts, amb l'objectiu de definir i posar en pràctica el seu propi pla de creixement empresarial personalitzat.

Tot això per a formar el millor projecte “per a generar més riquesa i més ocupacions als nostres pobles”. Un projecte que, entre les seues novetats, “sumarà un total de 100 hores de formació, incorporarà tallers de treball impartits per experts d'escoles de negoci de prestigi internacional; i s'afig un itinerari formatiu internacional amb un viatge de les persones beneficiàries a Brussel·les per a conéixer el funcionament de les institucions europees i conéixer les possibilitats de finançament”

Èxit assegurat

Cal remarcar que el Castelló Global Program arriba a la seua cinquena edició després d'haver “ajudat ja 36 empreses que no sols el recomanen, sinó que, a més, com mitjana han aconseguit duplicar la seua facturació en tres anys demostrant que qui aconsegueix entrar a Castelló Global Program té l'èxit assegurat”.

És el cas d'empreses com La Juana, Torrons Agut de Benlloch o Akiwi, empreses que “han sabut aprofitar al màxim aquesta oportunitat gestada per la Diputació perquè el nostre teixit empresarial cresca, millore i abaste nous reptes”.